Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
187
Utgivningsdatum
2019-08-19
Upplaga
1
Förlag
Bladh by Bladh
Dimensioner
235 x 160 x 20 mm
Vikt
516 g
SAB
Vna
ISBN
9789188917164
Dämpa inflammation : en praktisk guide till ett friskare liv (inbunden)

Dämpa inflammation : en praktisk guide till ett friskare liv

(18 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-08-19
209
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  95
Visa alla 1 format & utgåvor
Uppföljaren till populära Inflammation roten till sjukdom och vad du själv kan göra för att läka!

Detta är en bok för den nyfikna och hälsointresserade läsaren som är redo att förbättra sin hälsa från grunden.

Att inflammation är grundorsaken bakom de allra flesta sjukdomar är numera välkänt, men även friska och symptomfria människor kan lida av hormonrubbningar och förhöjda inflammationsmarkörer. Det kan utgöra grunden för infertilitet, svårbehandlad övervikt, håravfall, ledsmärtor, depression eller någon annan numera vanlig åkomma.

Har ett sådant tillstånd väl dykt upp väntar inte sällan fler med tiden, så det gäller att vända trenden så tidigt som möjligt. Nu har det tack och lov visat sig att även allvarliga, kroniska sjukdomar går att förbättra med radikala livsstilsförändringar. Den här boken berättar vilka metoder som är mest effektiva och vad som går att påverka på egen hand.

Dämpa inflammation är liksom sin föregångare oerhört faktarik, men varvar fakta med praktiska tips, recept och strategier. Informationen har gjorts mycket mer lättillgänglig så att det ska gå snabbt för läsaren att omsätta den i praktiken. Boken är också uppdaterad med nya spännande rön, och som vanligt är innehållet evidensbaserat och förankrat i den senaste forskningen. Innehållsmässigt inkluderas kost och tarmhälsa, avgiftning och fasta samt psykisk hälsa, stress och återhämtning.

Om författarna:

Martina Johansson är författare, civilingenjör och forskarstuderande. Ralf Sundberg är läkare, docent, författare och föreläsare. Båda arbetar regelbundet med folkhälsa via event, föreläsningar och sociala medier för att nå ut och hjälpa människor att hjälpa sig själva.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dämpa inflammation : en praktisk guide till ett friskare liv
 2. +
 3. Inflammation : roten till sjukdom och vad du själv kan göra för att läka

De som köpt den här boken har ofta också köpt Inflammation : roten till sjukdom och vad du sj... av Martina Johansson, Ralf Sundberg (inbunden).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Dämpa inflammation : en praktisk guide till ett friskare liv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra bok!
  Fältjägare, 3 maj 2022

  Jag tycker boken är mycket intressant på grund av att när man är lite äldre så drabbas man av inflammationer lite oftare. Då kan det vara värdefullt att veta hur man ska tackla problemet när det uppkommer. Det tycker jag författarna gör riktigt bra i denna bok.

 2. Viktigt budskap
  stig nilsson, 1 mars 2021

  Varje vuxen svensk borde läsa denna boken. Genom att läsa boken får man kunskap om varför magen krånglar eller varför man får ont i lederna (atros mm).

 3. Intressant, stor kunskap.
  Eva Maria Bengtsson, 9 november 2020

  En oerhört välskriven bok där författarna presenterar viktig fakta. Kunskapen som presenteras är väl belagd med vetenskapliga studier. Mycket angeläget. Borde vara lärobok på såväl sjuksköterske, dietist som läkareutbildning. Ser fram emot fler böcker av samma författare.

 4. extrem diet
  Marie , 9 september 2019

  Författarna rekommenderar minskning av frukt och grönt och hävdar att vi kan leva på protein och fett. Detta är en extrem diet som går emot majoriteten av moderna forskningsresultat och etablerade kostråd. Antiinflammatoriskt och förmågan att dämpa inflammationsmarkörer brukar användas om de antioxidanter som vi kan få i oss genom att äta frukt bär och grönsaker. Jag tycker att det borde framgå i resumén vilken typ av diet som rekommenderas.

 5. Super bra bok - hjälp till självhjälp
  @bettan_bokprataren (Örebro), 5 september 2019

  Den här boken har jag sett fram emot att få läsa då både jag och min man lider av kroniska inflammationer

  Och jag lovar dig att jag blev inte besviken, jag sträckläste den så fort den landat i min brevlåda. Jag har dragits med min fibromyalgi i över 20 år och jag önskar att jag fått den här boken då när läkarna sa åt mig att det är bara att gilla läget.

  Det här är en bok, som på ett enkelt och lättförståeligt sätt beskriver problematiken med kroniska inflammationer men som ... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av författarna