Bli din egen hälsoingenjör : verktyg för metabol hälsa (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
226
Utgivningsdatum
2019-12-20
Förlag
Bladh by Bladh
SAB
Vna
ISBN
9789188917270
Bli din egen hälsoingenjör : verktyg för metabol hälsa (inbunden)

Bli din egen hälsoingenjör : verktyg för metabol hälsa

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2019-12-20
189
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Metabol hälsa=viktnedgång, ökad energi, friskare liv

När hälsa har blivit vår tids religion, dieterna vår bibel och smal är lika med frisk vårt viktigaste budord så är det kanske inte så konstigt att många hamnat vilse i sin strävan efter ett hälsosammare liv. Likt profeter har läkare, forskare och hälsoexperter i årtionden trummat ut sitt budskap Ät mindre och spring mer . Men trots att vi följt deras råd, bantat, tränat och räknat kalorier så har resultaten uteblivit. Vad beror det på? Är det vi som är lata och karaktärslösa eller har vi kanske fått fel råd från början?

Den här boken är till dig som är trött på alla dieter, bantningstips, viktbesatthet och hälsoångest. Trött på att vara hungrig. Trött på att räkna kalorier. Trött på att bli beskylld för att ha dålig karaktär. För övervikt handlar inte om karaktär eller viljestyrka. Övervikt är en hormonell obalansdär blodsocker, insulin och fettlever spelar en avgörande roll. Om du drabbats av denna obalans så ökar tyvärr även risken för att du drabbas av någon annan av våra moderna livsstilssjukdomar såsom diabetes typ 2, demens, cancer och hjärt- och kärlsjukdomar.

Men hur vet du att du är drabbad? Sanningen är den att det vet du. På vissa människor syns det i form av övervikt runt midjan på andra syns det inte alls. Du måste alltså mäta för att veta. Eftersom jag är civilingenjör i botten så gillar jag det angreppssättet. Säkerställ att du definierat problemet innan du går på lösningen. Mät, analysera, justera och mät igen tills det önskade resultatet har uppnåtts. Hälsa på ett ingenjörsmässigt sätt helt enkelt.

Det du behöver för att lyckas med en varaktig livsstilsförändring är alltså inte ännu en diet utan kunskap och verktyg för att mäta och analysera de hälsomarkörer som indikerar bukfetma och förhöjda insulin- och blodsockernivåer. Genom att återställa dessa obalanser åtgärdar du grundproblemet till din övervikt och ohälsa. Inte symptomen. Det är fullt möjligt för dig att åtnjuta alla de fördelar vårt moderna liv erbjuder bara genom att lära dig mer om hur de hormonella systemen för hunger, mättnad, fettinlagring och fettförbränning hänger ihop. Gå inte i de värsta fällorna på grund av okunskap utan skaffa dig kunskap och verktyg som hjälper dig att inte bli ännu en siffra i statistiken för någon av våra moderna livsstilssjukdomar.

Om författaren:

Ewa Meurk, hälsoingenjören , driver Elitista AB som hjälper företag, ledningsgrupper och privatpersoner att se hälsa som en av de viktigaste framgångsfaktorerna för att lyckas nå sina mål. Genom att kombinera sin tekniska bakgrund och mäta de viktigaste hälsomarkörerna i kombination med en gedigen utbildning inom näringslära och funktionsmedicin hjälper hon sina kunder att lägga upp framgångsrika strategier för hur de ska bli starkare, friskare och effektivare, både arbetsmässigt men även privat. Ewa har en civilingenjörsexamen inom Datateknik från KTH och har under de senaste 20 åren startat och drivit ett antal företag, främst inom IT-sektorn men även inom andra områden.

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bli din egen hälsoingenjör : verktyg för metabol hälsa
  2. +
  3. Dietkompassen : vetenskapen visar vägen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dietkompassen : vetenskapen visar vägen av Malin Attefall (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ewa Meurk

  • Bli din egen hälsoingenjör

    Ewa Meurk

    Metabol hälsa=viktnedgång, ökad energi, friskare liv När hälsa har blivit vår tids religion, dieterna vår bibel och smal är lika med frisk vårt viktigaste budord så är det kanske inte så konstigt att många hamnat vilse i sin strävan efter ett häls...

Bloggat om Bli din egen hälsoingenjör : verktyg för ...