Dokumenterade mirakler : vetenskap, helande och Guds existens (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
312
Utgivningsdatum
2019-05-15
Förlag
Sjöbergs Förlag
Dimensioner
233 x 160 x 25 mm
Vikt
563 g
SAB
Cm.02
ISBN
9789188927125
Dokumenterade mirakler : vetenskap, helande och Guds existens (inbunden)

Dokumenterade mirakler : vetenskap, helande och Guds existens

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2019-05-15
256
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Sker mirakler idag, och går de i så fall att dokumentera? Hur förhåller sig vetenskap och bön till varandra?
Dokumenterade mirakler ställer dessa frågor på sin spets i ett försök att belägga det övernaturligas existens.

I denna bok finner du över 50 exempel på vetenskapligt oförklarliga tillfrisknanden efter bön, baserat på läkarutlåtanden och journaler. Du får bland annat möta:

* Maria, som höll på att bli döv men plötsligt fick hörseln tillbaka under en gudstjänst.

* Jens, vars hjärnskada försvann i samma ögonblick som en vän bad för honom.

* Bengt, som gick en säker död till mötes men vars cancer försvann till läkarnas stora förvåning.

Författaren för en djuplodande diskussion om huruvida detta rör sig om genuina mirakler. Kanske handlar det istället om placeboeffekten, att läkarna har ställt fel diagnos eller att vi i framtiden kommer upptäcka naturliga orsaker? Dokumenterade mirakler är en bok som får både skeptiker och troende att tänka till.

Sagt om boken
Med skarpsinnighet, måttfullhet och gott humör krånglar Micael Grenholm till det för den som inte har utrymme för mirakler.
- Anders Wejryd, ärkebiskop emeritus

Grenholm tar endast upp väldokumenterade fall där det finns sjukjournaler och läkarna har konstaterat att tillfrisknandet har varit vetenskapligt oförklarligt. Bokens förtjänstfulla dokumentering av dessa skulle i sig räcka för att rekommendera den.
- Bengt Malmgren, läkare

Jag skrattar rätt ut flera gånger när Grenholm med pedagogisk enkelhet bemöter de mest etablerade invändningarna mot miraklers existens, och jag uppskattar hur han behandlar oförklarliga helanden inom andra andligheter än kristendomen. Man behöver inte ha samsyn med Grenholm i allt för att den här boken ska vara nyttig - både för den som tvivlar på mirakler och den som redan är övertygad.
- Sonja Alriksson, bloggare

Den här boken behövs verkligen. Grenholm dokumenterar och argumenterar på ett sådant sätt att det inte längre blir lätt att avfärda och vifta bort att mirakler existerar.
- Simon Ådahl, artist och författare

Grenholm argumenterar på ett personligt, humoristiskt och spännande sätt för miraklers existens. Jag vill varmt rekommendera denna bok till var och en som längtat efter att ta del av konkreta helanden som granskats av den medicinska vetenskapen.
- Joakim Stiernspetz, läkare

Om författarenMicael Grenholm är författare, föreläsare och pastor för församlingen Mosaik i Uppsala tillsammans med sin fru Sarah. Han studerar teologi på masternivå och sitter med i ledningen för Svenska apologetiksällskapet. Micael har tidigare skrivit boken Jesus var också flykting tillsammans med Stefan Swärd.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dokumenterade mirakler : vetenskap, helande och Guds existens
 2. +
 3. I ljuset av återkomsten : en bok om tro och liv

De som köpt den här boken har ofta också köpt I ljuset av återkomsten : en bok om tro och liv av Jan-Åke Alvarsson, Annicain Björk, Martin Boström, Roland Eckerby, Björne Erixon (häftad).

Köp båda 2 för 475 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Dokumenterade mirakler : vetenskap, helande och Guds existens. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk bok om en kärleksfull Gud.
  Leena, 24 maj 2019

  Den bästa boken jag läst om mirakel efter bön till Gud. Efter att ha läst de många vittnesbörden, som är dokumenterrade av den medicinska vetenskapen är det svårt att tvivla.

  Att författaren dessutom beskriver och resonerar kring övernaturliga händelser som har andra orsaker än mirakler av Gud är dessutom är en verklig ögon öppnare.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Micael Grenholm

 • Jesus var också flykting

  Stefan Swärd, Micael Grenholm

  Vad tycker Gud om den globala flyktingkrisen och Sveriges migrationspolitik? I Jesus var också flykting visar Stefan Swärd och Micael Grenholm vad Bibeln säger om invandring i Gamla och Nya testamentet. De bemöter högerextremism och invandringsmot...

Bloggat om Dokumenterade mirakler : vetenskap, helan...