Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
233
Utgivningsdatum
2020-06-11
Förlag
Förlagshuset Siljans Måsar KB
SAB
Hc
ISBN
9789188939210
Räven : i rusets skugga (häftad)

Räven : i rusets skugga

(9 röster)  |  Läs 9 recensioner
Häftad Svenska, 2020-06-11
189
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Hon faller från hög höjd. Och hårt. Molly kapitulerar inför sitt alkohol- och tablettmissbruk. Hon har nått den avgrundsdjupa botten och ber till slut om hjälp. Trots att många i familjen och vänskapskretsen anser att hon är kunnig och har lyckats i väldigt mycket, känner hon sig fullständigt misslyckad. Alkoholen och tabletterna blev lösningen. Trodde hon.

Snart befinner hon sig på behandlingshem, långt från sin stol i riksdagshuset. Vägen till ett liv utan missbruk blir lång och knagglig. På behandlingshemmet tvingas hon vara ärlig mot sig själv, och mötena med de andra olyckssyskonen ger henne perspektiv på sitt liv. Utmaningen för dem alla är att våga se sanningen i vitögat, släppa skammen, förlåta och börja älska sig själva, med fel och brister - där det svåra inte är att ta det sista glaset, utan att aldrig ta det första igen.

Trots alla böcker och tv-program som görs om beroendesjukdomar, lever ändå skulden och skammen kring missbruk kvar i samhället. Berättelsen har inslag av självupplevda händelser, och författarens hopp är att boken ska kunna bidra till fler diskussioner om sjukdomen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Räven : i rusets skugga
 2. +
 3. Solmöja : en mytpoetisk saga

De som köpt den här boken har ofta också köpt Solmöja : en mytpoetisk saga av Maria Richardson (pocket).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Räven : i rusets skugga. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Räven- i rusets skugga
  Ulrika, 7 september 2020

  En gripande bok som med sitt direkt skrivna språk verkligen tar tag i läsaren, den finns kvar i hjärtat långt efter att den är utläst! Ger både bilden av den enorma kamp människor lever med utifrån sjukdomen, men oxå känslan av hopp. Ett hopp för att boken visar att vi medmänniskor verkligen kan göra skillnad och att vi var och en kan stötta och finnas till för varandra, på olika/ vårt egna sätt. Boken tydliggör verkligen att samhället måste satsa på terapi/vård och stöttning för människor. V... Läs hela recensionen

 2. Läs boken!
  Marita, 4 augusti 2020

  Från första kapitlet -Räven i rusets skugga- gick jag in i en "bubbla" som gav mig reflektioner över livet när det är som jobbigast. En bok fylld med i mig "målande bilder" av möten, känslor, smärta, rädsla, svek, påverkan, modet att släppa taget och att våga leva, andligheten, styrkan i att beskriva det som för många är obekvämt och svårt att prata om. Boken som ger möjlighet till samtal!
  TACK Anneli - lättläst, lärorik och kärleksfull

 3. Gripande
  Åsa, 2 augusti 2020

  Gripande berättelse som är svår att lägga ifrån sig.
  Missbruk finns där man minst anar det, men med styrka kan man ta sig ur det.
  Mycket läsvärd.

 4. Räven i rusets skugga
  Åsa , 2 augusti 2020

  En stark och gripande skildring om kampen ur ett missbruk. Om att erkänna för sig själv att man behöver hjälp, kanske det svåraste av allt, och om att våga ta emot den. En stundtals så fängslande berättelse att du nästan får svårt att skilja på vad som är hennes verklighet och vad som är din egen.

 5. Läs boken!
  Birgitta Eriksson , 30 juli 2020

  En stark berättelse och läsupplevelse som berör både hjärta och hjärna.
  Huvudpersonen Molly visar att vägen från ett djup missbruk till ett nytt liv går att nå, med ett hårt inre arbete och stöd från andra.
  Molly har modet att ta tag i problemen, styrkan att våga möta sig själv , se sina tillkortakommande , men också se sina styrkor och kunna växa som människa.
  Boken ger en mycket stark och personlig upplevelse och inblick i den oerhört hårda och svåra vägen tillbaka från ett mi... Läs hela recensionen

 6. Berörande
  Karin, 26 juli 2020

  Jag kunde inte släppa denna bok förrän den var utläst. Så berörande och modigt berättat om vägen ur ett beroende.

 7. Stark och modig berättelse
  Annabella, 24 juli 2020

  Forfattaren beskriver Mollys resa från att vara beroende från alkohol och tabletter till en sunt och bra liv på ett engagerande sätt. Denna berättelse kan säkert hjälpa både beroende och anhöriga, ge hopp, förståelse och ork att komma ut från alkoholismtunneln.

 8. Räven i rusets skugga
  Linnéa, 24 juli 2020

  En stark och utelämnade bok. Tragisk och sorglig men vittnar ändå om att det finns en väg tillbaka om man är beredd att kämpa.

 9. En listig liten räv
  Anette Bäckemar, 23 juli 2020

  När jag läste boken drogs jag med, kändes som jag fanns med i varje händelse. Så spännande, trodde inte att någon kan vara så modig, bräcklig, skör, stark o trasig på samma gång, kan gå egenom det som boken handlar om.
  En självbiografi , går inte att sluta läsa. Rysningar o tårar i varje kapitell.
  Rekomenderar den starkt, lättläst.
  Det boken hanglar om finns runt hörnet där du bor, utan att veta om det.
  Skulle gärna läsa del 2 om det kommer en ny bok från författaren.

  Mvh
  Anette Bäckemar

Visa alla 9 recensioner