Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Sägnen om Amornia (del 2)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
413
Utgivningsdatum
2020-01-28
Upplaga
1
Förlag
Whip Media
Dimensioner
215 x 140 x 33 mm
Vikt
514 g
SAB
uHc
ISBN
9789188945815

Den röda spiran

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2020-01-28
199
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Agnes satt med tårarna rinnande nedför kinderna. Farmoderns blodiga huvud vilade i hennes knä. Hon hade lyckats stoppa blodflödet, men hon kunde knappt märka någon puls. Bredvid låg Knox, bror till Emiren av Thulisens framlidna hustru. Den gamle sjömannen var medvetslös, men andades med jämna tag.

Ett dovt rött ljus pulserade i den annars helt mörklagda kammaren. Ljusspelet växlade i styrka som om tingesten som utsöndrade det levde. Vid perioderna av blinkande kunde man skymta två konturlösa varelser vid dörren in till kammaren. De verkade vara oformliga och såg ut att vara täckta av veckogammal aska.

Den röda spiran är andra delen i Sägnen om Amornia. En spännande och fantasieggande berättelse om kungar, magiker, gudar och en helt vanlig flicka som får vara med om en resa som igen annan.

Den första boken Stenbrons hemlighet fick ett varmt mottagande av såväl läsare som kritiker. Bokbloggaren @hakans.hylla kallade den En klassisk portalfantasy som brinner av berättarglädje och @bettan_bokprataren beskrev den med Mystik, spänning och karaktärer att älska. Lysande debut.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den röda spiran
 2. +
 3. Alice i Underlandet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Alice i Underlandet av Lewis Carroll (inbunden).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Den röda spiran. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande fantasy
  Linda, 29 april 2020

  Jag har läst "Den röda spiran" av J.F. Wren, andra delen i sägnen om Amornia.
  Boken tar vid där "Stenbrons hemlighet" slutar
  För att inte riskera att avslöja något för dem som inte läst bok ett kommer jag inte gå in på detaljer. Men givetvis får vi fortsätta att följa Agnes under en mycket spännande resa i det Amornia hon för inte alls särskilt länge sedan fått lära känna tillsammans med sin farmor Astrid.
  Det är ett imponerande antal personer som ibland kan vara lite svåra att hå... Läs hela recensionen

 2. Härlig svensk fantasy
  @bettan_bokprataren (Örebro), 9 februari 2020

  Återigen en bok som ger oss en rejäl dos av spänning, magi, gudar och onda makter. Allt i boken känns helt rätt, allt finns, exakt så som det ska vara i den här genren. Jag läser inte mycket fantasy, det är egentligen inte min genre, men den här serien är bra. Jag gillar Johans sätt att berätta om landet Amorina och flickan från den vanliga världen som visar sig ha ovanliga krafter. Men framför allt gillar jag hennes farmor skarpt. Johan har verkligen lyckats med att beskriva såväl karaktärer... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av J F Wren