Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
300
Utgivningsdatum
2019-04-15
Förlag
Vulkan
Dimensioner
210 x 129 x 15 mm
Vikt
343 g
SAB
Hc
ISBN
9789188949141

Mannen i rutig skjorta

(6 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad,  Svenska, 2019-04-15
234
 • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Den icke-existerande Inge Göransson kommer till sans efter att ha legat utslagen på trottoaren på Mössebergsgatan i Falköping. Femton sekunder efter sitt uppvaknande finns han överraskande på riktigt och är hopplöst förälskad i den mystiska Helen, en lika svårfunnen person som han själv. Kärleken synes vara obesvarad och när den ambitiöse och svartsjuke polisassistenten Patrik Persson dyker upp tycks alla resterande förhoppningar grusas. Patrik Persson är fast besluten att sätta fast Inge Göransson för det fasansfulla brott som Patrik är övertygad om att Inge planerar.

Under tiden går livet på ingenjörsfirman vidare, med den ena brott- och lastberäkningen mer komplicerad än den andra, precis som på grannföretagets ekonomiavdelning, där fakturor konteras och timpriser kalkyleras av den outtröttliga ekonomichefen.

Spänningen stegras olidligt långsamt när den dramatiska upplösningen på Mössebergs diabasbranter närmar sig.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mannen i rutig skjorta
 2. +
 3. Togos sista elefant

De som köpt den här boken har ofta också köpt Togos sista elefant av Magnus Danielson (häftad).

Köp båda 2 för 480 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Mannen i rutig skjorta. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Varm och mysig feelgood
  Lollos bokhörna, 9 april 2020

  En varm och mysig feelgood om den icke-existerande Inge Göransson som efter att ha legat utslagen på en trottoar vaknar upp och är hopplöst förälskad i Helena, en lika svårfunnen person som han själv.
  En lättläst och bra skriven bok om två människor som möts genom en olycka och som inte kan släppa tankarna på varande.
  Boken är fylld av suspekta karaktärer som på ett eller annat sätt ställer till det, men det driver boken framåt. "Mannen i rutig skjorta" är en rolig och kärleksfull ber... Läs hela recensionen

 2. En riktig energikick i en grå och stressad vardag!

  Mannen i rutig skjorta är en härlig bok som är full av små underfundiga händelser, jag sitter och småfnissar samtidigt som jag vill veta hur det går för Helen och Detlof. Boken håller ett högt tempo och är väldigt lättläst.

  Jag gillar författarens sätt att skriva, att han ändrar på verkligheten och hittar på saker så att allt inte är så himla korrekt. Och att han gör det med glimten i ögat.

 3. Varm och lättläst bok
  ACS Bokhylla, 12 november 2019

  Detta är en varm historia om två personer som möts genom en olycka. En lättsam och underhållande bok som skapar leenden på läpparna då missförstånden är många och förvecklingarna avlöser varandra. Det händer saker från första till sista sidan.
  Den är välskriven, lättläst och charmig.

 4. underhållande och feelgood
  @bettan_bokprataren (Örebro), 26 juni 2019

  En härligt underhållande bok som ger mig många skratt då missförstånden är många och förvecklingarna avlöser varandra. Det är fullt ös från första till sista sidan.
  Den är välskriven, rolig och charmig, dessutom är det en väldigt lättläst bladvändare som passar utmärkt i solstolen.
  Läs mer på min blogg https://bokprataren.blogspot.com/2019/06/mannen-i-rutig-skjorta-magnus-danielsson.html

 5. En bok som man sträckläser

  En feelgood bok som passar utmärkt på semester. Man känner lätt sympati för bokens huvudpersoner och iallafall jag kände igen mig mycket med bokens manlige huvudperson. Boken är mycket välskriven och är både rolig och spännande. En utmärkt bok att läsa på semestern. Rekommenderas varmt.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Magnus Danielson

 • Egon Nilssons bästa affär

  Magnus Danielson

  I mitten av 1980-talet gör Egon Nilsson, en erfaren säljare av pappersmaskiner, sitt livs bästa affär med Sovjetunionens industridepartement som kund. En stormig vårkväll trettio år senare utanför Mullsjö, i gränstrakterna mellan Skaraborg och Små...

 • Togos sista elefant

  Magnus Danielson

  När det dimper ner ett svårbegripligt så kallat Nigeriabrev i Detlof Hanssons brevlåda, så inser han att detta är det första och enda spåret efter hans sedan fem år försvunna föräldrar. Detlof har inget annat val än att själv resa till det lilla v...