Vägen till ett tryggare Sverige (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2019-06-13
Förlag
Vulkan
Dimensioner
210 x 147 x 10 mm
Vikt
270 g
SAB
O
ISBN
9789188949813
Vägen till ett tryggare Sverige (storpocket)

Vägen till ett tryggare Sverige

Storpocket Svenska, 2019-06-13
302
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
När du tänker 5-10 år fram i tiden: Hur stort förtroende har du för att Sverige ska klara utmaningen med lag och ordning på ett bra sätt? I Förtroendebarometern svarar allmänheten på denna fråga, och responsen är oroväckande. Bara en tredjedel har mycket eller ganska stort förtroende för Sveriges möjligheter att klara den utmaningen. Det är minst sagt alarmerande siffror. När lag och ordning inte upprätthålls så sätts samhällen ur spel.

Vi lever i en tid där den övergripande trenden i moderna länder är minskad kriminalitet. Sverige går tyvärr mot denna ström. Malmö har nått upp till New York sett till antal mord per invånare.

Otrygghet är en bromskloss mot hållbar samhällsutveckling. Den gör att lokala företagare i marginaliserade stadsdelar inte kan växa och skapa fler jobb. Kriminalitet hindrar stadsdelarna att gå från marginalisering till framtidshopp. En del unga som växer upp i stökiga miljöer attraheras till kriminella nätverk, ilket i slutändan inte bara missgynnar samhället utan också individen.

Lyckligtvis är läget långtifrån hopplöst. Baserat på evidensbaserad metodik kan säkerhetsföretag, rättsstat, kommuner, näringslivet och civilsamhället tillsammans verka för att förebygga och motverka kriminalitet. I denna bok kan du läsa om den hoppfulla politik som kan ge ett bättre och tryggare Sverige.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vägen till ett tryggare Sverige
  2. +
  3. Framgångsföretagandets nya geografi : så kan Stockholm bli Nordens Samarkand

De som köpt den här boken har ofta också köpt Framgångsföretagandets nya geografi : så kan St... av Nima Sanandaji, Maria Rankka (häftad).

Köp båda 2 för 471 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna