Systrarna Perssons skafferi : konsten att hushålla med naturens skatter (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
156
Utgivningsdatum
2020-10-29
Upplaga
1
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Lyth, Annika (form)
Dimensioner
268 x 198 x 20 mm
Vikt
750 g
SAB
Ufab,Qca
ISBN
9789188953971
Systrarna Perssons skafferi : konsten att hushålla med naturens skatter (inbunden)

Systrarna Perssons skafferi : konsten att hushålla med naturens skatter

(18 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-10-29
239
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Systrarna Perssons skafferi : konsten att hushålla med naturens skatter Kan levereras innan julafton
Det började som en rolig utmaning systrarna emellan. Under ett år skulle de ersätta importerad mat med vad naturen runt omkring dem hade att erbjuda. När skafferiet fylldes med marmelader och picklade grönsaker och doften från trädgårdens fynd på spisen spred sig flyttades tanken även till badrumsskåpet och städskåpet. Borde inte de kemiska preparaten kunna bytas ut mot mer naturliga? Jovisst! Vad sägs om ett kittlande nässelkroppssalt eller en städvinäger kryddad med granskott? Det är bara några exempel på allt du kan hitta när du tittar in i systrarna Perssons skafferi.

Detta är en drömsk och hänförande bok att förlora sig i. Fantastiska bilder från alla årstider och vackra miljöer gör det lätt att bli inspirerad. Den sprider en lust och glädje över att ge sig ut i naturen och att ta steget bort från syntetiska dofter och smaker via oemotståndliga recept, spännande tinkturer och moderna kreationer i samklang med naturen.

LINDA PERSSON har arbetat som kropps terapeut och hälsokonsult, men är idag matkreatör och kock. Hon har föreläst, inspirerat och utbildat människor i mat och hälsa i över 20 år och dessutom under åtta år drivit Sveriges första rawfood-restaurang, Raw Food House i Malmö.

MALIN PERSSON är kreativ influencer, programledare och redaktör för SVT:s Trädgårdstider. Som fotomodell på internationell toppnivå fick hon uppleva en industri med en extrem slit-och-slängkultur vilket ledde in henne på den nuvarande karriärbanan.

Systrarna är uppvuxna i de mörkaste snapphaneskogarna i norra Skåne och fritiden tillbringades oftast tillsammans med familjen ute i skog och mark. Att få växa upp nära naturen gav dem en passion för det hållbara och naturliga.

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Systrarna Perssons skafferi : konsten att hushålla med naturens skatter
 2. +
 3. Systrarna Perssons högtider och vardagsfest : gemenskap, glädje och grön mat

De som köpt den här boken har ofta också köpt Systrarna Perssons högtider och vardagsfest : g... av Malin Persson, Linda Persson (inbunden).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Systrarna Perssons skafferi : konsten att hushålla med naturens skatter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Konsten att hitta i naturens skafferi.
  Ann-Kristin Blomster, 19 januari 2021

  Vacker fotokonst, men inte så många bär och örter som finns i min närhet. För mig var smoothie med nässlor intressant. Även så städtipset med blandning av bl a vinäger. Rosvatten var ju intressant, men alltför omständligt att göra. Tyvärr..

 2. Bästa boken!
  Annika, 30 december 2020

  Denna bok är att gå in i en värld av inspiration och glädje. Viktiga teman som aldrig varit mer aktuella än nu, att leva mer hållbart och nära naturen. Systrarna Persson visar hur vi alla, utifrån olika förutsättningar och ambitionsnivåer, kan lära oss att ta till vara på det som finns runt oss. Bilderna är helt magiska, recepten tydliga och enkla, texterna är intressanta och personliga. Boken ger oss recept som är hållbara och ekonomiska! Kan varmt rekommendera! En bok att bli glad av :)

 3. Den här boken bär jag med mig resten av livet
  Sanna, 30 december 2020

  Boken är som en skattkammare med en massa inspirerande och också enkla tips till att leva ett hållbarare liv i samklang med naturen. Ingen bok som kommer att samla damm hos mig, den här kommer jag att använda mig av flitigt och länge länge. Jag bara älskar den!

 4. LOOOOVE IT!!!
  gaëlle, 13 november 2020

  I dessa tider när allt blivit omkullvält har vi alla fått tid till eftertanke....och ett starkt behov att gå till baka och hitta ett samspel med naturen och komma ifrån att inte ta hand om det som finns mitt framför ögonen på oss blir denna bok amazing för att göra slag i saken och bryta dåliga vanor börja tänka om och agera och bli lyckligare människa.
  inspiration och " hands on" saker man faktiskt kan göra för att bli friskare i själ och kropp.
  Happy person blir man onekligen ;);)... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna