Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Billie Lou och Lille Bo (del 1)
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2019-07-22
Förlag
Idus Förlag
Illustratör/Fotograf
Anna Norin
Dimensioner
235 x 170 x 7 mm
Vikt
220 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188964359

Billie Lou och Lille Bo på begravning

(4 röster)  |   Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-07-22
149
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Billie Lou och Lille Bo är bästa vänner. Förra fredagen dog Lille Bos farfar och idag ska han begravas. Billie Lou ska också följa med på begravningen.

- Vad gör man på en begravning egentligen? undrar Billie Lou.
- Pappa har sagt att man gråter och sjunger, svarar Lille Bo. Helst samtidigt.

På förskolan har Billie Lou och Lille Bo bara lärt sig att skratta och sjunga samtidigt. Det är nog först i ettan man får lära sig de lite svårare grejerna. - Vi får hjälpas åt, säger Billie Lou.

Billie Lou och Lille Bo på begravning är en berättelse ur barnets perspektiv, där sorgen och allvaret blandas med humor och värme.

Lärarhandledning finns att ladda ner kostnadsfritt här: https://www.idusforlag.se/press/LARARHANDLEDNING%20Billie%20Lou%20och%20Lille%20Bo%20med%20logga.pdf
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Billie Lou och Lille Bo på begravning
 2. +
 3. I Lilleputtarnas land

De som köpt den här boken har ofta också köpt I Lilleputtarnas land av Maria Frensborg, Tomu, Yumi (inbunden).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Billie Lou och Lille Bo på begravning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra och tänkvärd
  @bettan_bokprataren (Örebro), 14 juli 2020

  En fin berättelse om begravningar ur ett barns perspektiv. Text och bilderna är har ett otroligt passande fokus på hur barn upplever en begravning såväl före, under och men även det viktiga efter en begravning.
  Perfekt mängd text och de detaljrika bilderna är underbara och man kan prata om dem hur länge som helst. Det som känns extra fint är att vi får uppleva både hur det är att vara ledsen men även hur det är att vara glad.
  Boken riktar sig främst till ålderskategorin 3-6 år och det... Läs hela recensionen

 2. Härlig humor
  Kaffeläsaren, 18 september 2019

  Bästa vännerna Billie Lou och Lille Bo ska på begravning för Lille Bos farfar. Innan har de många funderingar på vad som händer på en begravning.
  Sanna Larén har tidigare skrivit de roliga böckerna om Östen och den härliga humorn är något som hittas även här. Ur ett barnperspektiv och på ett väldigt underhållande sätt beskrivs Lille Bo och Billie Lous första begravning. En kille i klänning och halsduk håller tal och en tant som snorar som en hel förskola i februari, ja det är bara två av ... Läs hela recensionen

 3. Fin och charmig bok om döden på ett lättsamt sätt

  Detta är en fin och charmig bok om döden och vänskap.
  Lille Bo's farfar har dött och Billie Lou som är bästa vännen ska följa med på begravningen.
  De vet inte riktigt vad man gör på begravningar. Man sjunger och gråter svarar pappa.
  Boken är humoristisk och tar upp hur en begravning kan vara. Barnen är så söta och illustrationerna fantastiska. Barnen undrar om det är en skattkista i kyrkan. Det är farfars kista de pratar om...

 4. Fin, charmig och med barnperspektiv
  @barnbokstips, 17 augusti 2019

  Billie Lou och Lille Bo är bästisar och eftersom Lille Bos farfar har dött ska Billie Lou följa med på begravningen. Barnen har frågor om hur begravningar går till och Lille Bos pappa försöker förklara. Man är ledsen, gråter och sjunger samtidigt.
  Vi får följa med på begravningen där Billie Lou och Lille Bo hjälps åt att sjunga och gråta, hinner ta en paus och hitta en död mus som de ska begrava och så blir det men kanske inte riktigt som de själva tänkt sig musbegravningen.
  En bok m... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna