Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
157
Utgivningsdatum
2020-03-16
Upplaga
1
Förlag
Volante
Dimensioner
225 x 145 x 17 mm
Vikt
384 g
SAB
Ucceb
ISBN
9789189043305
Kvantfysiken och livet : våra innersta mekanismer och världarna omkring oss (inbunden)

Kvantfysiken och livet : våra innersta mekanismer och världarna omkring oss

(12 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-03-16
199
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kvantfysiken och livet : våra innersta mekanismer och världarna omkring oss Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
 

Våra kroppar är uppbyggda av biljoner mikroskopiska celler, och i cellernas innersta värld gäller kvantfysikens lagar. Kvantfysiken beskriver hur fåglarna hittar hem över tusentals kilometer och hur en ödla kan hänga upp och ner i taket. Kvantfysiken förklarar också fotosyntesen som är grunden för allt liv på jorden den process som ger en maskros kraften att spränga genom asfalten.

I kvantfysikens värld kan en partikel befinna sig på många ställen vid samma tidpunkt. Den kan förflytta sig genom att välja alla vägar mellan två punkter - samtidigt. Och information kan se ut att färdas över stora avstånd utan att det tar någon tid alls. I den mikroskopiska världen kan det se ut som att naturens lagbundenhet faller samman till osäkerhet och slump bara genom att man tittar på den. Men det är faktiskt inte sant den följer bara andra lagar: kvantfysikens skenbart paradoxala vägar i atomernas och molekylernas värld.

Kvantfysiken är också nyckeln till att förstå den genetik och biokemi som till slut förklarar hur vår kropp och vårt medvetande fungerar och kan påverkas. Kunskapen om kvantfysikens betydelse för medicin och biologi kan göra det möjligt att diagnosticera och behandla sjukdomar på nya sätt, och kanske i framtiden besvara de verkligt svåra frågorna hur uppstod och utvecklades livet på jorden?

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kvantfysiken och livet : våra innersta mekanismer och världarna omkring oss
 2. +
 3. Ursprung : hur jorden formade oss

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ursprung : hur jorden formade oss av Lewis Dartnell (pocket).

Köp båda 2 för 268 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Kvantfysiken och livet : våra innersta mekanismer och världarna omkring oss. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ödlan och kvantmekaniken
  jan-Ivar askelin, 28 april 2023

  Allt är kvantmekanik om man går tillräckligt långt in på detaljerna. Att en ödla kan springa i taket beror ytterst på kvantmekaniska fenomen. Författarna som är kvantmekaniker har hämtat inspiration från naturen för att förklara kvantmekaniken och låtit en journalist skriva boken.

 2. Fascinerande
  Dansen den går, 30 mars 2023

  Den här boken är lyckliggörande. När man minst anar det dyker det upp en bok om allt det man längtar efter: lättillgänglig ny kunskap (om livet och kvantmekaniken), innovationsidéer, världsledande forskare inom sina områden, aktuella biologiska och medicinska forskarfynd, lockelsen att förstå och lära sig mer. Boken är ett fynd som ger framtidstro. Man skulle gärna vilja följa upp den med fler i samma serie/stil.

 3. Mycket bra bok, om än lite kortfattat.
  Anders Olsson, 5 oktober 2020

  Saknar hänvisning till grundarna av kvantbiologi (fri tanke) Jim Al-Khalili och Johnjoe McFaddens grundande läggande arbete. Startade bl.a. workshop i ämnet redan 2012 (Surrey) och har sedan vuxit enormt. Bl.a. kända namn som Tesla m.f. Kan även rekommendera böckerna biocentrism av Robert Lanza och Bob Berman för djupare insikter i kvantfysik och om medvetande.

Visa alla 3 recensioner