Näringskompassen : de vetenskapliga slutsatserna om kosten som håller oss friska (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
278
Utgivningsdatum
2020-12-14
Förlag
Volante
Översättare
Thomas Grundberg
Originaltitel
Der Ernährungskompass
Dimensioner
222 x 149 x 23 mm
Vikt
562 g
SAB
Vcc
ISBN
9789189043619
Näringskompassen : de vetenskapliga slutsatserna om kosten som håller oss friska (inbunden)

Näringskompassen : de vetenskapliga slutsatserna om kosten som håller oss friska

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2020-12-14
229
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Att ge rådet ät mindre och rör dig mer därför att övervikt beror på att man satt i sig fler kalorier än man förbränt är lika intelligent som att förklara Bill Gates rikedom med konstaterandet att han tjänat mer pengar än han gjort av med. För Bas Kast är inte frågan besvarad där det är istället där den börjar.

Vad är det som gör att vi äter mer än vi förbränner? Och hur kan vi stoppa och vända på den processen? I sin hyllade bok Näringskompassen tar sig Bas Kast an dessa och många fler relevanta frågor kring kost och hälsa. Resultatet?

en smärre revolution i kostboksgenren

vetenskapliga fakta som inte nått utanför forskningsvärlden

över 3 års gedigen genomgång av aktuell forskning för att förankra slutsatserna i fakta

över 1 miljon exemplar sålda världen över

utnämnd till årets vetenskapsbok i Tyskland

Det unika med Näringskompassen är inte minst att Bas Kast ur tusentals forskningsrapporter och studier filtrerat fakta som märkligt nog sällan uppmärksammats utanför de vetenskapliga kretsarna. I boken sammanfattar han de viktigaste resultaten av sin gedigna data- och faktainsamling i fyra centrala frågor:

Hur går jag ner i vikt på effektivt sätt?

Hur skyddar jag mig mot sjukdom med kostens hjälp?

Hur skiljer jag mellan myter och fakta om kost?

Kan jag med en omsorgsfullt sammansatt kost lura den biologiska klockan och stoppa mitt åldrande?

Lika centralt i Bas Kast kompassmodell för att må bättre är vikten av att lyssna på sin kropp. Samspelet mellan en diet eller metod och sin egen kropps egenheter och behov är något Bas själv kallar en smärre revolution i genren, och han trycker särskilt på begreppet smart bantning . Tiden med strikta näringsregler som inte tar hänsyn till den individuella situationen är äntligen över. Näringskompassen: de vetenskapliga slutsatserna om kosten som håller oss friska är en upptäcktsfärd i närings- och åldersforskningens värld en faktarik, kunnig och personligt berättad sammanfattning av den mest aktuella forskningen. Den digra kunskapsgrunden till trots missar Bas Kast aldrig att förmedla det praktiskt användbara: boken inspirerar och uppmuntrar till att sätta samman en egen, personlig kost som är både sund och alltigenom njutbar!

Journalisten och bästsäljande författaren Bas Kast kunde ofta äta chips till middag och såg inga problem med det. Han var ju frisk och smal och mådde bra. När han närmade sig 40 svek plötsligt hjärtat honom under en joggingtur, och han insåg att det var dags att tänka över sin livsstil. Med en vetenskapsredaktörs nit tog han sig an att kartlägga vad som egentligen utgör sund kost. Han läste in sig på den senaste forskningen om näring och övervikt, om ämnesomsättningens biokemi och om näringsmedicin och på alla de senaste rönen från det tvärvetenskapliga forskningsområdet om åldrandets förlopp.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Näringskompassen : de vetenskapliga slutsatserna om kosten som håller oss friska
  2. +
  3. Äta för livet : maten som gör dig frisk och stark

De som köpt den här boken har ofta också köpt Äta för livet : maten som gör dig frisk och stark av Charlotte Erlanson-Albertsson (pocket).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Näringskompassen : de vetenskapliga slutsatserna om kosten som håller oss friska. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Tankeväkande
    Alla Bäck, 22 februari 2022

    Lättläst och begripligt. Författaren ger bra konkreta förslag på hur man på enkelt sätt kan ändra sina matvanor till det bättre.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Bas Kast