Offerträdet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
187
Utgivningsdatum
2020-04-06
Upplaga
1
Förlag
Volante
Illustratör/Fotograf
Mimmi Strinnholm
Dimensioner
167 x 120 x 25 mm
Vikt
362 g
SAB
Hc.016
ISBN
9789189043640

Offerträdet

(5 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2020-04-06
166
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Faxneld använder sägnens form så skickligt att man lätt kan föreställa sig hur berättelserna viskades fram vid en eldstad i Jämtland 1823. Samtidigt finns en personlig ton och en modern twist; ett stråk mörk humor och subtila referenser till skräckgenren. Mimmi Strinnholms illustrationer är ypperliga. Rekommenderas varmt!" Sara Bergmark Elfgren, författare till Cirkeln , Vei , "Norra Latin" m.m.

"Gruvliga berättelser utan åthävor riktigt bra" Jonas Thente, DN

"Ett stort nöje att läsa, inspirerande och intressant. Boken balanserar mellan en gammaldags lägereldsstämning och något långt mer fördärvstörstande. Jag slukade hela omedelbart och det kommer att bli fler vändor med den." Erik Danielsson, Watain.

"I Per Faxnelds miniatyrnoveller om udda norrländska människoöden förenas det fantastiska med etnografisk exakthet. De är berättelser som får en att rysa och förtrollas. Bör läsas på en plats där man har ett stadigt underlag under fötterna, så att man inte sjunker ner och uppslukas av marken." Bengt af Klintberg, legendarisk folklorist och poet.

Anledningen till att jag älskar den är att det för en gångs skull inte handlar om en svensk adaption av de internationella skräckmästarnas metoder. Det handlar om den sortens berättelser som min egen farfar älskade att skrämma oss barn med. Berättelser som är sprungna ur den norrländska jorden och utspelar sig här. Som är berättade i vår egen karakteristiskt kärva stil och befriade från sensmoral, vilket gör dem fullständigt oförutsägbara. Östersundsposten

Folkgotik deluxe i Per Faxnelds skönlitterära debut!

Offerträdet innehåller fyrtiofyra förtätade små skräckberättelser, som tar utgångspunkt i norrländsk allmogemiljö och folktro. Bland förfallna gårdar och i djupa granskogar möter vi blodstämmare, hämndlystna häxor och mordiska bondbarn.

Boken är illustrerad med stämningsfulla bilder av Mimmi Strinnholm.

Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Offerträdet
  2. +
  3. Förborgade tecken : esoterism i västerländsk litteratur

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förborgade tecken : esoterism i västerländsk li... av Per Faxneld, Mattias Fyhr (häftad).

Köp båda 2 för 385 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Offerträdet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mysig och skrämmande
    11.11.11., 10 mars 2022

    Mörka folksägner i en unik förpackning med vackra passande illustrationer. Omöjlig att släppa ut händerna när man väl tagit sig dit, nutiden slukas upp och man befinner sig 200 år bakåt i tiden. Som skräckhistorier runt en lägereld, ger boken både känsla av obehag och mys.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Per Faxneld