Under en brinnande himmel (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
567
Utgivningsdatum
2020-05-29
Förlag
Volante
Översättare
Erik MacQueen
Originaltitel
Beneath a Scarlet Sky
Medarbetare
O'Leary Soudant, Shasti (form)
Dimensioner
178 x 110 x 34 mm
Vikt
327 g
SAB
Hce
ISBN
9789189043985
Under en brinnande himmel (pocket)

Under en brinnande himmel

(27 röster)  |  Läs 7 recensioner
Pocket Svenska, 2020-05-29
79
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Under en brinnande himmel är berättelsen om ofattbart mod och kärlek mitt under en av världshistoriens största katastrofer. Betyget 4.8 av 5 på Amazon baserar sig på närmare 24.000 recensioner. Boken kommer att filmatiseras som TV-serie med Tom Holland i huvudrollen. Pino Lella är en vanlig italiensk tonåring som absolut inte vill ha någonting att göra med kriget eller nazisterna. Till slut går det inte att undvika, men trots att Italien gjort gemensam sak med Hitlers Tyskland engagerar han sig i en underjordisk järnväg för flyende judar. Där träffar han Anna, en sex år äldre änka som blir hans livs stora kärlek. Styrkt av drömmen om Anna och det liv de hoppas på tillsammans tar sig Pino Lella an ett fullkomligt livsfarligt uppdrag
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Under en brinnande himmel
 2. +
 3. Vad hjärtat aldrig glömmer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vad hjärtat aldrig glömmer av Kelly Rimmer (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Under en brinnande himmel. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Grymt spännande - läs!

  Säger bara wow! 🥳 Det är en sann berättelse om den italienske tonåringen Pino Lella, som under andra världskriget hjälpte judar att fly över alperna. Det ledde till ett annat farligt uppdrag i kampen mot nazismen och fascismen i landet.

  Förstår att denna bok har blivit en bästsäljare världen över. Den är trots sitt allvarliga ämne en lättläst och väldigt underhållande äventyrsroman. Mycket intressant att läsa om kriget ur ett italienskt perspektiv.

  Har legat raklång... Läs hela recensionen

 2. Lärorik och otäck
  Agneta Hermansson, 9 juni 2021

  Jag inser att jag vet väldigt lite om Italiens roll under andra världskriget och vad italienarna gick igenom under denna mörka tid i historien. En fantastiskt gripande skildring om en av hjältarna i motståndsrörelsen.

 3. En bok som man läser i ett svep
  maria sandum, 21 april 2021

  En mycket spännande och gripande historia. Jag har lånat ut den till vänner och bekanta. Alla har blivit lika fångade och begeistrade av historien om Pino Lella.

 4. Oerhört bra, helt makalös och spännande!
  Kim M. Kimselius, 8 april 2021

  Den här boken var oerhört bra, helt makalös, spännande och lite läskig. En riktig sträckläsningsbok. Ett annorlunda perspektiv av Andra Världskriget.

  Berättelsen handlar om Pino Lella som vi får följa under slutskedet av kriget. Från det han är sjutton år. Såg att Tom Holland ska göra huvudrollen i filmen utifrån den här boken, och han blir en perfekt Pino Lella.

  Skildringen av Pino är så stark att man inte annat än fasar för allt det han genomgår. I ett visst läge vill jag... Läs hela recensionen

 5. Mod
  Margareta, 6 januari 2021

  Intressant att läsa om kriget ur ett italienskt perspektiv. Det krävs stort mod att kämpa på detta sätt som spion.

 6. Oförglömlig
  BookBeauty, 25 september 2020

  När jag sträckläst denna berörande bok tänkte jag att det inte fanns någon annan bok som kunde mäta sig med denna fantastiska berättelse som innehåller allt. Mod, kärlek, sorg, glädje och hopp.
  Jag kunde se platser och personer framför mig, så levande. Jag ville inte att boken skulle ta slut.
  Ett måste för bokälskare!

 7. Makalöst bra
  AnneMarie, 15 september 2020

  Den här boken skulle alla läsa var fast från första sidan till den sista. Denne makalösa Pino Lella vilken man och vilket mod den är andlöst spännande och intressant att läsa hur italienska folket hade det under 2:a världskriget.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Mark Sullivan