Ett kort liv (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
312
Utgivningsdatum
2019-09-23
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
SAB
Hc.01
ISBN
9789189047037

Ett kort liv

(8 röster)  |   Läs 8 recensioner
Häftad,  Svenska, 2019-09-23
210
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Den dag, som blev fyraåringens sista, förnedrades han redan på morgonen..."

"Ett kort liv" är en kriminalroman om ett tragiskt mordfall. Den mördade är pojken Nebraska, vars liv blev både olyckligt och kort. I en syskonskara på sex barn hade han sällan fått vare sig uppmärksamhet eller kärlek. Dagen när han försvann från sitt hem var det inte ens någon som märkte att han var borta - förrän det var för sent.

I centrum för romanen står polisen Lena Johansson, som i sökandet efter en gärningsperson tvingas konfrontera en mörk händelse i sin egen barndom.

"Ett kort liv" är också berättelsen om ett Sverige där sprickor i samhälle och familjer vidgats under årtionden och förts vidare genom generationer. Men framför allt handlar Ett kort liv om vad som händer inom familjen, bland grannar och i samhället. Och vilket ansvar vi själva har, när vi ser ett barn som far illa.

Romanen är delvis baserad på ett verkligt fall, unikt i kriminalhistorien. Men namn är uppdiktade och gestaltningen av personerna är författarens. Platsen är utbytt och detaljer bär romanens prägel.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ett kort liv
 2. +
 3. Födelsedagen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Födelsedagen av Sofie Sarenbrant, Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 299 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Ett kort liv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Viktig, angelägen och nydanande!
  Karin Hallerby, 11 oktober 2019

  En läsupplevelse som är unik! Dramatisk spännande och insiktsfull- du kan inte lägga boken ifrån dig! Samtidigt får du insikter i en samhällsfråga som är oerhört angelägen och viktig att föra en debatt i- gör vi allt vi kan? Har vi rätt lösning? Hur gör vi bäst? Du kan inte släppa den viktiga frågeställningen. Läs den!!!

 2. En samhällsdebatt
  Anita Persson, 9 oktober 2019

  Jag sträckläste Ett kort liv med stor behållning!
  Mycket intressant att få insyn både i polisens, skolans och socialtjänstens svåra arbete för att inte tala om hur svårt många familjer har det.
  Rekommenderar boken till alla👍😊
  //Anita

 3. Bör läsas av alla!
  Ap, 8 oktober 2019

  Unikt och spännande, men tragiskt, kriminalfall som skildras i en väldigt fint skriven bok. Ett kort liv bör läsas av alla!

 4. Imponerande debut socialreportage/kriminalroman
  Jan Björinge, 8 oktober 2019

  Handlingen, som är verklighetsbaserad, ger inträngande insikter om hur ofärdigt barn kan ha det under sin uppväxt i vårt välfärdssamhälle. Innovativt kombinerar den socialreportaget med kriminalromanens form vilket skapar spänning och driv i berättelsen. Den visar på behovet av ett nära samarbete mellan föräldrar, förskola/skola, socialtjänst, polis och kriminalvård för att värna utsatta barns välfärd. Rekommenderas varmt till läsare som bryr sig om barns välfärd och till alla som arbetar me... Läs hela recensionen

 5. En välskriven kriminalroman i bladvändarklass
  EvaCF , 7 oktober 2019

  En annorlunda kriminalroman som verkligen sticker ut i mängden. Redan inledningsmeningen i boken sätter känslan, för denne lille pojke kommer det inte gå bra. Med stor bävan, starka moderskänslor och nyfikenhet leds jag in i handlingen utan möjlighet att vända tillbaks. Historien griper ett hårt tag om mig och såväl människorna som miljöerna är tydligt och levande tecknade. Handlingen driver framåt med cliffhangers i slutet av kapitlen samtidigt som samhällsstruktur, samtida arbete inom socia... Läs hela recensionen

 6. En mycket läsvärd bok
  Dolores, 7 oktober 2019

  En imponerande debut. Förutom att författaren beskriver en viktig samhällsfråga, barns utsatthet på olika sätt, ger boken också en intressant insyn i polisens arbete. Personbeskrivningarna är väldigt fina, fyllda med såväl komplexitet som empati. Det är en bok med ett väldigt driv framåt i berättelsen som gör att den aldrig stannar av - den är en riktig bladvändare. Kort sagt: det här är en bok jag verkligen rekommenderar. Läs den!

 7. Läsupplevelse
  Ulrika Ekstam, 7 oktober 2019

  Kan verkligen rekommenderas! Slukade boken inom ett dygn (på landet utanför Nyköping - där storyn utspelade sig). Spännande men också insiktsfull och djupt gripande.

 8. Rekommenderas varmt.
  Gun Lundmark, 7 oktober 2019

  Boken är välskriven, insiktsfull om svåra samhällsproblem. Jag kunde inte lägga den ifrån mig när jag började läsa den.
  Hoppas att det kommer fler böcker med polisen Lena och de samhällsproblem som vi har.

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Lars-Olof Pettersson

 • Jobben kommer och går : behovet av trygghet består

  Alice Teodorescu, Lars-Olof Pettersson, Lena Hagman, David Eberhard, Wadih E-Achkar

  Trygghet är ett positivt laddat begrepp. Alla människor vill känna trygghet. Motsatsen - otrygghet försöker vi undvika. Väldigt få, om ens någon tycker att det är bra om otryggheten i samhället ökar. I allehanda situationer och sammanhang vidtar v...