Alba (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
156
Utgivningsdatum
2019-10-21
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
195 x 130 x 9 mm
Vikt
211 g
SAB
Hc
ISBN
9789189047136
Alba (häftad)

Alba

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2019-10-21
198
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Året är 1199, en frisk brytningstid där pånyttfödda konstformer prövar sin plats i världen. Det är vår, och med trubadurernas sång och dansande pipor väcks de sydfranska landskapen till liv, ett sprudlande universum bortom gotikens konstfullt välvda mörker.

Bertran är en av dessa trubadurer. Han strävar efter att genom konstnärliga framgångar uppnå berömmelse och titlar. Följeslagaren Arnaut är hans motsats: för honom duger musiken och det enkla livet i sig själva, men trots sin ödmjukhet framstår han som en Orfeus för sin tid: liksom han sjunger som Orfeus måste han älska som Orfeus, och som Orfeus drivas ned i dödsriket. Men vid sidan av denna gudomliga gestalt finns också någon annan som ska erfara sångarens öde.

I Alba spirar en oanat känslig vision av medeltiden fram, bortom gycklare och tornerspel, korståg och böldpest, och ger oss en frisk och levande inblick i poetens sinne, i ärelystnaden och konstfärdigheten - och i kärleken, som närd av tillfredsställelse och sorg brinner starkare än något annat.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Alba
  2. +
  3. Svärdet och spiran

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svärdet och spiran av Ken Follett (storpocket).

Köp båda 2 för 347 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Alba. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Vackert om medeltida kärlek och vänskap

    Oskar Tilliander har med ett väldigt vackert och poetiskt språk, beskrivit medeltida trubadurers liv och leverne. Man får en känsla för hur det var att flacka omkring på vägarna, sjunga och spela för de som ville lyssna och, förhoppningsvis, få en liten slant. Han skriver även om vacker kärlek och stark vänskap. Jag tycker boken är intressant men stundtals lite seg.

Visa alla 1 recensioner