Alba (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
156
Utgivningsdatum
2019-10-21
Förlag
Ekström & Garay
SAB
Hc
ISBN
9789189047136
Alba (häftad)

Alba

(3 röster)
Häftad Svenska, 2019-10-21
189
Skickas inom 10-15 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Året är 1199, en frisk brytningstid där pånyttfödda konstformer prövar sin plats i världen. Det är vår, och med trubadurernas sång och dansande pipor väcks de sydfranska landskapen till liv, ett sprudlande universum bortom gotikens konstfullt välvda mörker.

Bertran är en av dessa trubadurer. Han strävar efter att genom konstnärliga framgångar uppnå berömmelse och titlar. Följeslagaren Arnaut är hans motsats: för honom duger musiken och det enkla livet i sig själva, men trots sin ödmjukhet framstår han som en Orfeus för sin tid: liksom han sjunger som Orfeus måste han älska som Orfeus, och som Orfeus drivas ned i dödsriket. Men vid sidan av denna gudomliga gestalt finns också någon annan som ska erfara sångarens öde.

I Alba spirar en oanat känslig vision av medeltiden fram, bortom gycklare och tornerspel, korståg och böldpest, och ger oss en frisk och levande inblick i poetens sinne, i ärelystnaden och konstfärdigheten - och i kärleken, som närd av tillfredsställelse och sorg brinner starkare än något annat.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Alba
  2. +
  3. Amarja

De som köpt den här boken har ofta också köpt Amarja av Oskar Sjöberg, Erik Edsbagge Engström (häftad).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Alba