Drevet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
274
Utgivningsdatum
2019-11-15
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
225 x 149 x 16 mm
Vikt
483 g
SAB
Hc
ISBN
9789189047372
Drevet (häftad)

Drevet

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2019-11-15
198
 • Skickas inom 7-10 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Den 30 december 1931 skedde ett mord i Varum. En man greps och häktades. Under rannsakningstillfällena började smutsiga rykten spridas. Den häktades försvarsadvokat byttes ut mot en stjärnadvokat från Stockholm, vilken betalades av "Överheten". Ett märkligt domstolsbeslut fattades och en kyrkoherdes obegripliga agerande tystade en hel familj på tretton personer. En av de tystade var Sigrid, en nyss konfirmerad trettonårig flicka.

Sigrid gjorde i sin ungdom en del svåra och obegripliga val som skulle få oönskade konsekvenser, inte minst för hennes dotter Harriet. Nu är Sigrid gammal och lider av att grannar och deras gäster stör henne nattetid. Hon upplever sig mobbad, trakasserad och rädd - vissa nätter fruktar hon för sitt liv. Är hon paranoid eller finns det någon verklighet bakom det hon upplever?

Harriet bestämmer sig för att ta reda på vad som hände den 30 december 1931. Det hon hittar på Kungliga Biblioteket och i Landsarkivet är oroväckande.

Vad händer i en närståendes inre när Drevet går? Och går det att förhålla sig till det utan att psykiskt förblöda?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Drevet
 2. +
 3. Midnattstango : tanze mit mir

De som köpt den här boken har ofta också köpt Midnattstango : tanze mit mir av Margareta Edlund Sjöberg (häftad).

Köp båda 2 för 375 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Drevet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant norrländsk skildring
  Siv Monica Kihl, 3 januari 2020

  Med stark närvaro berättas om ett gammalt mord i Sollefteåtrakten. Drevet går genom flera generationer. Person- och naturbeskrivningar är mycket välskrivna och ger läsaren fantastiska bilder. Författaren uppehåller spänningen ändå till slutet.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Margareta Edlund Sjöberg

 • Midnattstango : tanze mit mir

  Margareta Edlund Sjöberg

  Sommaren 2004 reser Elisabet ner till München. En stad som hon under mycket dramatiska förhållanden lämnade för 30 år sedan. Hon har fått brev från Wolfgang, som är svårt sjuk och som har något han vill berätta. Något han skulle ha sagt för länge ...