Dödsblommeört (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
243
Utgivningsdatum
2019-12-05
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
225 x 150 x 14 mm
Vikt
433 g
SAB
Hc
ISBN
9789189047396
Dödsblommeört (häftad)

Dödsblommeört

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2019-12-05
199
 • Skickas inom 7-10 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan tyvärr inte längre levereras innan julafton.
"Dödsblommeört" är Johanna Willmarks debutroman och ett försök till uppgörelse med hennes släkthistoria. En delvis historisk roman som tar avstamp i dödsdomen för trolldom mot en kvinnlig släkting elva generationer tillbaka.

De tre berättelserna från olika tidsperioder kretsar kring fyra teman: moderskap, myndighetsutövning, alternativmedicin och sexualitet. En stark bok med trådar som löper tvärs genom historien och bildar en sammanhängande, om än nyckfull, helhet.

"Ibland behöver vi gå längre än till botten av oss själva. Ibland når vi vår botten bara för att förstå att det endast är början på något långt mycket mer omfattande och komplext. Hur långt tillbaka behöver en kvinna gå för att hitta en feminin grund bortom vår kulturs dikotomi om svart och vitt, smutsigt och upphöjt? Åtminstone förbi 1600-talet."
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dödsblommeört
 2. +
 3. Paradiset

De som köpt den här boken har ofta också köpt Paradiset av Abdulrazak Gurnah (häftad).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Dödsblommeört. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Vilken fantastisk debutroman
  Ingrid Belfrage, 27 juni 2021

  Sträckläste boken. Kvinnorna i boken stod framför mej så levande. En så tydlig beskrivning av kvinnors förutsättningar och utsatthet. Den fanns där på 1600-talet och den finns där än i dag. Kvinnors kunskap och visdom hotar mannens värld. Kvinnornas utmaningar av rådande normer och värderingar blir kostsamma för dem. Männen vid deras sida har en helt annan förlåtande värld. En väldigt fin beskrivning av de olika historiska miljöerna.

 2. Intressant och lärorikt om kvinnans historia!
  Boktanten, 25 december 2020

  Kvinnans historia är ett ämne som kan diskuteras i all oändlighet. Överlag så bedöms ju män och kvinnor väldigt olika, så har det alltid varit i de flesta kulturer.

  I boken tas t.ex. häxjakten upp. Flera vittnesmål påtalade att även männen var med på Blåkulla, men väldigt få blev dömda. Var det inte lika farligt att männen bolade som att kvinnorna gjorde det? Detta och mycket annat tar Johanna Willmark upp i sin bok.

  Detta är en bok som både berör och upprör. Den väcker mång... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner