Fågelskugga (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
199
Utgivningsdatum
2020-03-24
Förlag
Ekström & Garay
SAB
Hc
ISBN
9789189047662
Fågelskugga (häftad)

Fågelskugga

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2020-03-24
199
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Ellen är frånskild och barnen är utflugna. Hon arbetar på ett forskningscenter för folkhälsa, under en egensinnig chef. Varje dag känns som en upprepning. Men med kort varsel skickas hon till en konferens i Washington. Där börjar hennes förutsägbara och rationella tillvaro att gunga.

På konferensen träffar hon Thomas. Precis som Ellen forskar han om folkhälsa och brinner för att undersöka varför diabetes är så vanligt hos Amerikas urinnevånare och vad man kan göra åt det. Han övertalar henne att följa med till ett indianreservat i Kansas under tio dagar.

Det blir början på en inre resa som så småningom tar henne till glesbebyggda delar av Sverige. Ensam i en överväldigande natur är hon tvungen att ifrågasätta sig själv, sin bakgrund och hela sin uppfattning om världen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fågelskugga
  2. +
  3. Folkliv och småberättelser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Folkliv och småberättelser av Victoria Benedictsson (häftad).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fågelskugga. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En mycket läsvärd bok
    Birgitta W, 20 maj 2020

    En bok där berättelsen lever kvar långt efter att man läst sista kapitlet. Författaren tar med läsaren till ett indianreservat i Kansas och blottar villkoren för Amerikas ursprungsbefolkning. Det hela börjar med att Ellen som arbetar på ett forskningscentrum för folkhälsa åker till Washington för att delta i en konferens. Där träffar hon Thomas och de två inleder ett passionerat förhållande. Hon följer med honom till Kansas, men måste snart återvända hem till Sverige till arbetsplatsen som ho... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Fågelskugga