Otillräcklighetsfällan (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
225
Utgivningsdatum
2020-03-30
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Illustratör/Fotograf
Moa Hoff
Dimensioner
200 x 140 x 22 mm
Vikt
412 g
SAB
Dokb
ISBN
9789189047761
Otillräcklighetsfällan (inbunden)

Otillräcklighetsfällan

(26 röster)  |  Läs 23 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-03-30
209
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
I Otillräcklighetsfällan får du lära känna utmattningssyndrom från olika håll. Från ett psykologiskt behandlarperspektiv och från den drabbades perspektiv. Texterna skildrar min resa utifrån nutid och dåtid. Vuxen och barn. Jag hoppas att mina ord kan betyda något för dig som läser. Förhoppningsvis kan du känna igen dig och få mer förståelse för dig själv. Kanske kan min bok hjälpa dig vidare mot läkning och självkärlek. Ingenting kan växa utan rätt förutsättningar.

"Vilken underbar bok att umgås med! Tät av klokskap kring utmattningssyndrom, kring livet. En bok som kan förefalla lättläst och ändå inte är en lätt bok att läsa. Den delade sårbarheten i flera av bokens teman är som poesi för mig, som meditation att vara med, att förnimma och känna igen mig i. Den visar på naturen som en plats att hitta hem, en plats av tillit och trygghet och en plats av självklarhet och att höra till. Boken ger oss också verktyg för att resa oss upp efter att ha trillat kanske i jakten på bättre självkänsla och självförtroende. Verktyg för att finnas på vår egen sida när livet utmanar oss. Varmt tack för sann och verklig klokskap från hjärtat!"

Camilla Sköld,

Med Dr, Verksamhets- och Utbildningsansvarig på Center for Mindfulness Sweden, CfMS
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Otillräcklighetsfällan
 2. +
 3. Konsten att fördärva sitt liv - eller inte

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konsten att fördärva sitt liv - eller inte av Stefan Einhorn (inbunden).

Köp båda 2 för 423 kr

Kundrecensioner

Det finns 23 recensioner av Otillräcklighetsfällan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Verklighetsbaserad hjälp
  Viktoria Gårdö, 30 september 2020

  Genom att berätta från sitt egna perspektiv och resa genom livets berg och dalbana hjälper Mona mig att förstå mina egna känslor och hur jag kan läka och stärka mig själv. Mitt förhållningssätt till stress och "duktig flicka" får ett tydlighet. Och jag finner tröst och hjälpmedel att gå vidare.

 2. En hoppfull bok skriven från hjärtat
  Caroline, 30 augusti 2020

  Mona Drar skriver direkt från hjärtat med en djup närvaro, medmänsklighet och värme. Mona har en exceptionell förmåga att formulera sig och beskriva hur det är att vara människa och de svårigheter, dilemman och tankar som människan brottas med i sitt sökande efter bekräftelse.

  Boken har förutom texter av både självbiografisk karaktär och av mer poetisk karaktär, en del med övningar i att möta sig i själv med medkänsla och hantera svåra situationer; somliga konkreta och handfasta och... Läs hela recensionen

 3. En bok att växa med¿

  "Otillräcklighetsfällan" är en unikt skriven bok som väver in poesi, livsinsikter, fakta och handfasta tips till en röd tråd genom hela boken.
  Det unika med boken är också dess djup! En bok att växa- och utvecklas med, som enligt min mening med fördel kan läsas om och om igen för att upptäcka nya dimensioner och insikter.

  Tack Mona Drar, för den djupt berörande och viktiga boken "Otillräcklighetsfällan".
  Jag kommer rekommendera din bok både i arbetet till kollegor och patienter och privat till familj och vänner.

 4. Boken som är som en vän, till stöd och tröst
  Eva , 8 juli 2020

  Jag rekommenderar varmt Mona Drars bok som berör mig mycket. Den är ett stöd för mig och fick mig att stå upp mot mig själv i en hjärtefråga och jag fick som jag ville. Att ge mig själv kärlek, förståelse och självmedkänsla är en fortlöpande process. Därför har jag satt sidmarkeringar i boken och den ligger på nattygsbordet, nära till hands!

 5. Finstämd och viktig bok inom området utmattning
  Marie Swartling, 8 juli 2020

  "Otillräcklighetsfällan är enligt mig årets finaste bok. Vilken njutning att läsa!
  Mona Drar blandar på ett lättillgängligt och insiktsfullt sätt egen livskunskap med fakta om utmattning. Boken är innerlig, hjärtlig och äkta och beskriver vägen från otillräcklighet till självkärlek. Den är poetisk, insiktsfull och meditativ och hittar rakt in i min själ. Tack! Rekommenderar den varmt!"
  Marie Swartling Philip

 6. En hjälteinsats
  MH, 1 juli 2020

  I bokens förord står helt riktigt att det är en rakt igenom vänligt sinnad person som skrivit den här boken. Varje sida andas empati. Jag har läst flera böcker om sårbarhet och självmedkänsla men den här boken sticker ut. Det är en helt unik kombination av ärlighet, klokskap och omtanke som går rakt in, skakar om och förändrar ens liv en aning. Jag rekommenderar den varmt och känner stor tacksamhet till författaren som på ett så vackert sätt ger av sig själv för att hjälpa andra. Det är en hjälteinsats.

 7. För dig som vill hitta hem till dig själv

  En fantastiskt fin bok om utmattning skriven på ett sätt som både berikar och berör. Författaren delar med sig på ett sårbart och genuint sätt om sina egna erfarenheter och ger samtidigt råd till dig som också drabbats av utmattning eller andra svårigheter i livet. Om du känner att du kört fast och inte vet hur du ska ta dig vidare efter att du kraschat är det här boken för dig. Den inger hopp, igenkänning och knyter an till vår egen och naturens inneboende läkningskraft. Boken är både poetis... Läs hela recensionen

 8. Rekommenderas varmt!
  Nadja, 27 juni 2020

  En underbar bok - utomordentligt klok och välskriven. Författaren sammanväver på ett skickligt sätt både behandlarens och den drabbades perspektiv på utmattningssyndrom. Detta gör boken till en njutning att läsa. Med varje sida får man bättre självkännedom om sin egen otillräcklighetsfälla och inspiration att genom självkärlek och natur försöka lämna den bakom sig. Någon liknande bok finns inte på marknaden och jag rekommenderar den varmt till alla!

 9. Givande
  Malin, 26 juni 2020

  Otroligt träffande bok. Gråtit många gånger av igenkännande. Betyder mycket när man är mitt uppe i sjukdomen att veta att man inte är ensam och att det kommer bli bra. Till slut. Mona är otroligt kompetent inom just utmattningssyndrom och det känns när man läser boken.

 10. Nära och lättillgänglig
  Frida , 24 juni 2020

  Monas bok bjuder på en bra kombination av kortare och längre reflektioner och praktiska övningar, vilket gör innehållet lättare att ta till sig - även för en trött hjärna. Med stor empati och personligt djup påminns vi om att vi varken är fel eller ensamma. Det finns hopp. Vi kan läka.

 11. En bästa vän

  Att läsa boken kändes som ett samtal med en efterlängtad vän. En vän som förstod vad jag gick igenom och som lyssnade tålamodigt tills jag var klar, och hade dem bästa råden att ge. Boken har kommit att bli en vägvisare för mig genom livet och ger en känsla av trygghet när allt runt omkring känns skakigt blir jag grundad av att veta att jag inte är ensam.
  Som jag längtat efter en bok som är just såhär. Tack Mona !🙏🏻

 12. Vi som är duktiga skall läsa denna fantastiska bok

  Började läsa 05.00 i morse. Nu på eftermiddagen har jag läst om samma sidor igen!
  Författarens ord måste sjunka in , och kan läsas om och om igen.
  Boken kommer bli min bibel att bläddra i när jag behöver! Monas ord skulle kunnat vara mina trots att jag har en annan historia. Tack snälla för att du skrivit boken. Har inte kommit så långt som du , men jag är på väg. !

 13. En bok som håller mig i handen
  m., 12 maj 2020

  Det är svårt (och kanske inte möjligt eller ens nödvändigt) att genom skrivna små ord här lyckas förmedla den djupa känsla av samhörighet den här boken lyckas förmedla. Jag vill ändå försöka.

  Med vacker poesi och empatiska små ljus i mörkret om något så oerhört smärtsamt som en total livsomstörtning (och pånyttfödelse) som en utmattning är leder författaren mig som läsare med en varm och kärleksfull hand. En medmänsklig klapp på kinden. En möjlighet att betrakta min egen resa med be... Läs hela recensionen

 14. En ödmjuk hjälp på vägen
  Heli, 9 maj 2020

  Den här boken har betytt så mycket för mig sista tiden.
  När hjärnan inte orkar med många ord eller för mycket fakta på en gång, så är den här boken gåva. Korta texter och hjälpsamma övningar.
  Mona Drar fångar något alldeles särskilt med sitt språk. Hon delar egna erfarenheter och sin professionalitet på ett sätt som talar direkt till mitt hjärta och gör att jag känner mig mindre ensam. Av de böcker jag läst om utmattning hittills så är det denna som ger mig mest.
  Tack Mona!

 15. Naturpromenad vid svåra känslor
  Kim , 6 maj 2020

  Ville bara berätta om i förrgår när jag gjorde 'Naturpromenaden vid svåra känslor'.
  Jag fick informationen om min väns förestående begravning och fick även se den vackra dödsannonsen ...
  Det började liksom 'storma' i kroppen och jag hade redan tänkt tidigare på just den meditationen. Jag gick ner till vårt vackra naturreservat i närheten.
  Det var på riktigt s-v-i-n jobbigt! 😭
  Jag orkade inte mycket mer efter det men dagen blev så småningom lugnare och acceptansen lade... Läs hela recensionen

 16. Fantastisk läsning
  Sara, 3 maj 2020

  Så träffande i vår samtid. Viktig bok som går rakt in i hjärtat. Både personliga texter och praktiska råd. Rekommenderar alla att köpa!

 17. Boken som hjälper en att bara få vara den man är
  FS, 2 maj 2020

  Wow, vilken bok! Så mycket igenkänning och så skönt att få känna att man dels inte är ensam i allt det där som får en att känna sig otillräcklig...men också så jäkla peppande bok som ger en kraft att ta sig ifrån det som är destruktivt o istället bara få vara den man är....o att få tycka om sig själv precis som man är...rekommenderar boken starkt! Intressant, känslosam och dessutom väldigt lättläst och tillgänglig.

 18. Mer än en bok
  Maarika, 2 maj 2020

  Jag läste tre rader och vandrade i mina egna tankar ett helt dygn innan jag behövde fördjupa mig i nya rader.
  En mening av Moa i poesiform kunde öppna en inre dörr hos mig, jag visste inte ens att nyckeln var kvar.

  En bok som du inte behöver läsa en sida efter en sida. Efter ett litet stycke kan du inte hålla tillbaka dina känslor... igenkännande... befriande tårar med ett leende inombords. Tack Moa!

 19. Helandets process
  Stin, 27 april 2020

  Författaren tar läsare genom barndomens och ungdomens upplevelse av otillräcklighet. Varje ord målar en upplevelse. Klart enkelt rakt på sak. Utan sentimentalitet. Men det som gör boken så viktig för mig är att den vittnar om en process. Ett möte seglar upp som ger berättelsen tempo. Något händer på riktigt som går utöver den instängda smärtan, som väcker en inre kraft, stark nog att bryta upp egots igenbommade dörr och släppa ut Jaget: Mötet med Naturen. Författaren skriver om sin kärlek ti... Läs hela recensionen

 20. Hk
  Hk, 23 april 2020

  En fantastisk bok. Språket är enkelt med ett djup. Sträckläser där både tårar och skratt kommer lätt. I slutet av boken delar Mona med sig av verktyg som hjälp för olika situationer. En gripande och lättläst bok.

 21. Helt underbar bok..
  Conny, 23 april 2020

  Kanske den mest träffsäkra självhjälpsbok som skrivits. Mona bjuder modigt på egna erfarenheter ur ett både mänskligt och professionellt perspektiv. Djupet i boken är slående och för mig omöjligt att hålla tårarna tillbaka då målandet av känslor och upplevelser är näst intill kirurgiskt. Orden hittar, snittar, släpper ut och befriar. Rekommenderar den till alla, vilket tillstånd man än befinner sig i. Vare sig man mår riktigt dåligt, vill öka sina självkännedom eller vill putsa på sin relation med sig själv.

 22. En fantastisk bok
  Jenny , 12 april 2020

  Detta är den vackraste bok jag läst. Så fin och smärtsam på en och samma gång. Den tar upp komplexiteten kring diagnosen utmattningssyndrom och jag känner igen mig, det jag har svårt att sätta ord på gör Mona genom hennes texter. Jag känner mig berörd från början till slut. Många tårar men den ger mig också hopp.Den är skriven på ett sätt som gör att en utmattad hjärna även klarar att läsa den, fina textstycken likt poesi och bra tips och råd i slutet av boken. Denna bok är ett fint stöd i min egen rehabilitering.

 23. Underbar
  Anna, 7 april 2020

  Saknar nästan ord för hur denna bok landade i mig. Är så berörd, ledsen för att jag känner igen mig själv så mycket men också varm i hjärtat för att känslan ändå är kärlek mitt i allt. Så fina, korta berättelser skrivna som finaste dikterna. Kan inte släppa taget om boken. Vill inte. Jag läser och känner med. Känner igen. Känslor som tryckts ned. Mitt egna krav att vara alla till lags. Hur utmattningen är min värsta fiende och min bästa vän. På samma gång. Tack för en fantastisk bok. Så kärleksfull och ärlig.

Visa alla 23 recensioner