Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Ölandsbrotten (del 1)
Antal sidor
428
Utgivningsdatum
2020-06-10
Förlag
Romanus & Selling
Medarbetare
Sundberg, Maria (form)
Dimensioner
222 x 144 x 35 mm
Vikt
565 g
SAB
Hc
ISBN
9789189051003
Nattsångaren (inbunden)

Nattsångaren

(32 röster)  |  Läs 13 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-06-10
203
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Ölandsbrotten - ett nytt spår i Johanna Mos författarskap

När den skickliga polisutredaren Hanna Dunckers pappa dör tvingas hon efter 16 år i Stockholm att återvända till barndomens Öland. Trots allt som hände där. Trots alla blickar och rykten är det i den lilla stugan vid havet hon hör hemma.

15-årige Joel hittas död och illa misshandlad vid Möckelmossens rastplats och Hanna dras in i en utredning som berör hennes äldsta vän. Vännen hon övergav många år tidigare. Hannas förflutna definierar henne som människa och polis, hon är en överlevare som vi kommer att vilja följa i många böcker.

Ölandsbrotten är en deckarserie om att leva i skuggan av brott och att inte kunna klippa banden med det förflutna och sin hembygd.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 13 recensioner av Nattsångaren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Nattsångaren
  betttybook (Sandviken), 21 augusti 2021

  Äntligen fick jag en deckare av Johanna Mo i min hand! Inte en dag för tidigt, den här boken om polisutredaren Hanna Duncker som efter 16 år i Stockholm återvänder till Öland ger mig definitivt mersmak.

  Hanna har bosatt sig i en liten stuga hon köpt, dock inte på samma sida ön där hon växte upp och varifrån hon flydde direkt efter studenten då hennes far dömts för ett brott som väckte stor avsky. Nu börjar Hanna på Kalmarpolisen och slängs rakt in i en utredning, en ung pojke hittas ... Läs hela recensionen

 2. Spännande rakt igenom
  enkoppoenbok , 11 november 2020

  Den här boken väckte mitt intresse omedelbums när jag fick nys om den i början av juni. Inte minst för att den utspelar sig på Öland och i Kalmar. Det förhöjer läsupplevelsen när en kan relatera till miljöerna som en bok utspelar sig i, anser jag. Johanna Mo har tagit avstamp i sina egna erfarenheter när hon i sitt skrivande utforskar hur det är att leva med en skuld som inte är ens egen, när en närstående dömts för mord. På så sätt blir Nattsångaren något mer än "bara" en deckare. Den bjude... Läs hela recensionen

 3. Insikt och förståelse
  Kerstin , 19 september 2020

  Man anar snabbt att Joel har identitetsproblem. Jag hade önskat ett bättre flyt i språket. De sista 100 sidorna stegras nyfikenheten. Helt klart vill jag ha en fortsättning för att följa polisen Hanna.

 4. Lättläst
  Per-Erik Peterzon, 14 september 2020

  Lättläst och korta kapitel, jag läser normalt bara deckare och inte romaner, men den här verkar vara något mittemellan, både spänning, relationer och vänskap

 5. Riktigt bra!
  Britt, 10 september 2020

  Sträckläste den. Känner till Öland så det blev verkliga bilder och platser när jag läste. Första boken jag läste av Johanna men det blir fler.

 6. Bra start på en serie! Vill läsa mer
  Villivonkansbooks, 7 september 2020

  Nattsångaren är den första delen i den nya serien Ölandsbrotten. Det är en riktigt bra start på en ny deckarserie och den tilltalar mig mycket. Boken har en intressant mångbottnad karaktär i Hanne Duncker. Hon återvänder tillbaka till Öland efter många års frånvaro. På Öland är hon för alltid dömd för det hennes pappa tidigare gjorde och omges av idel rykten. Hanna hinner inte mer än komma tillbaka till ön förrän hon och kollegan Erik får 15-årige Joels död att utreda och det blir genast komp... Läs hela recensionen

 7. Läs!
  Magdalena Elenor Thorén (Boden), 9 augusti 2020

  En fantastisk spännande bok som man ej kan lägga ifrån sig! Väldigt rätt i tiden och spännande! Längtar redan tills nästa bok i serien!

 8. Otroligt bra
  Bokhyllaniskuggan, 20 juli 2020

  ❥ Recension

  Det här kan inte beskrivas som annat än hög kvalité och SÅ JÄVLA BRA.

  Den här berättelsen kryper väldigt nära inpå, den har en stämning över sig som gör att man riktigt kan känna den svepa över huden. Obehaget, sorgen och smärtan, funderingarna och frågorna. Boken, med sitt målande språk och korta kapitel, är både vacker och rå. Ohyggligt spännande och öppnar upp för många tankar och känslor. Den liknar ingen annan deckare jag läst. Johanna Mo har helt egen ... Läs hela recensionen

 9. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 13 juni 2020

  Boken Nattsångaren är den sjätte boken som jag läser av Johanna Mo. Jag har läst dom fyra böckerna i serien om polisen Helena Mobacke och även en fristående bok om polisen Jakob Khalill. Alla fem var mycket bra.

  Nu har författaren Johanna Mo börjat på en ny bokserie som heter Ölandsbrotten, och Nattsångaren är den första boken i serien.

  Jag tycker verkligen att Johanna Mo tillhör dom allra bästa kriminalromansförfattarna i Sverige. Hon skriver mycket engagerande och spänna... Läs hela recensionen

 10. En välskriven Ölandsdeckare
  Fanny Ahlkvist, 6 juni 2020

  Johanna Mo har gjort det igen! Med denna första delen i serien om Ölandsbrotten tar hon med oss på en spännande och något annorlunda resa. Detta är en välskriven nagelbitare som jag läser ut väldigt fort för jag vill veta mer. Många oväntade vändningar gör boken oförutsägbar till slutet. Spännande att den utspelar sig på Öland med - en sommaridyll, vilket gör boken till en bra semesterläsning för den som gillar deckare! Jag hoppas verkligen på många fler böcker i denna strålande serie! Säger bara en sak - läs den!

 11. En lite annorlunda polisroman
  annsofi_skrivliv, 3 juni 2020

  Som 19-åring flyr Hanna Duncker till Stockholm efter en jobbig uppväxt på Öland. 16 år senare kommer hon tillbaka till Öland när hon får en polistjänst i Kalmar - hemtrakten drar i henne.

  Hannas första uppdrag som polis i Kalmar blir en prövning då det rör hennes barndomsvän Rebecka Forslunds familj. Rebecka och Hanna höll ihop under uppväxten men efter Hannas flytt till Stockholm har de inte haft någon kontakt. Rebeckas tonårsson Joel hittas död och många gamla känslor och minnen rö... Läs hela recensionen

 12. Ölandsdrama
  Anna, 28 maj 2020

  Huvudpersonen är Hanna; en 36 årig utredare hos polisen i Kalmar. Hon är uppvuxen på Öland, men flyttar till Stockholm direkt efter studenten.

  Hanna lämnade Öland efter att hennes pappa blivit dömd för att ha misshandlat en kvinna till döds och bränt ner hennes hus. Nu 16 år senare är hon tillbaks på Öland igen.

  Nu ställs hon inför att utreda ett dödsfall av en 15 årig pojke, som är son till hennes bästa väninna från uppväxten. Hanna är inbunden och har svårt att släppa an... Läs hela recensionen

 13. Läsvärd
  Lars Gunnarsson, 25 maj 2020

  Johanna Mo's Nattsångaren är enligt mitt tycke lite ointressant i början men kommer sig och blir sen svår att lägg ifrån sig, det är en välskriven och läsvärd polisroman som handlar om en ung pojkes död vilket är en stor tragedi för de berörda familjerna och blir om möjligt ännu värre när det är barndomsvännen Hanna Duncker vars pappa många år tidigare dömts för mord är en av de som har hand om utredningen. Skulle kanske velat haft lite mer öppningar i pappans historia, men jag tror vi får ve... Läs hela recensionen

Visa alla 13 recensioner

Fler böcker av Johanna Mo