På topplistor
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Ölandsbrotten (del 1)
Antal sidor
428
Utgivningsdatum
2020-06-10
Förlag
Romanus & Selling
Medarbetare
Sundberg, Maria (form)
Dimensioner
222 x 144 x 35 mm
Vikt
565 g
SAB
Hc
ISBN
9789189051003
Nattsångaren (inbunden)

Nattsångaren

(8 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-06-10
169 189 Du sparar 20 kr!
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Ölandsbrotten - ett nytt spår i Johanna Mos författarskap

När den skickliga polisutredaren Hanna Dunckers pappa dör tvingas hon efter 16 år i Stockholm att återvända till barndomens Öland. Trots allt som hände där. Trots alla blickar och rykten är det i den lilla stugan vid havet hon hör hemma.

15-årige Joel hittas död och illa misshandlad vid Möckelmossens rastplats och Hanna dras in i en utredning som berör hennes äldsta vän. Vännen hon övergav många år tidigare. Hannas förflutna definierar henne som människa och polis, hon är en överlevare som vi kommer att vilja följa i många böcker.

Ölandsbrotten är en deckarserie om att leva i skuggan av brott och att inte kunna klippa banden med det förflutna och sin hembygd.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nattsångaren
 2. +
 3. Goda grannar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Goda grannar av Mattias Edvardsson (inbunden).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Nattsångaren. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Läs!
  Magdalena Elenor Thorén (Boden), 9 augusti 2020

  En fantastisk spännande bok som man ej kan lägga ifrån sig! Väldigt rätt i tiden och spännande! Längtar redan tills nästa bok i serien!

 2. Otroligt bra
  Bokhyllaniskuggan, 20 juli 2020

  ❥ Recension

  Det här kan inte beskrivas som annat än hög kvalité och SÅ JÄVLA BRA.

  Den här berättelsen kryper väldigt nära inpå, den har en stämning över sig som gör att man riktigt kan känna den svepa över huden. Obehaget, sorgen och smärtan, funderingarna och frågorna. Boken, med sitt målande språk och korta kapitel, är både vacker och rå. Ohyggligt spännande och öppnar upp för många tankar och känslor. Den liknar ingen annan deckare jag läst. Johanna Mo har helt egen ... Läs hela recensionen

 3. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 13 juni 2020

  Boken Nattsångaren är den sjätte boken som jag läser av Johanna Mo. Jag har läst dom fyra böckerna i serien om polisen Helena Mobacke och även en fristående bok om polisen Jakob Khalill. Alla fem var mycket bra.

  Nu har författaren Johanna Mo börjat på en ny bokserie som heter Ölandsbrotten, och Nattsångaren är den första boken i serien.

  Jag tycker verkligen att Johanna Mo tillhör dom allra bästa kriminalromansförfattarna i Sverige. Hon skriver mycket engagerande och spänna... Läs hela recensionen

 4. En välskriven Ölandsdeckare
  Fanny Ahlkvist, 6 juni 2020

  Johanna Mo har gjort det igen! Med denna första delen i serien om Ölandsbrotten tar hon med oss på en spännande och något annorlunda resa. Detta är en välskriven nagelbitare som jag läser ut väldigt fort för jag vill veta mer. Många oväntade vändningar gör boken oförutsägbar till slutet. Spännande att den utspelar sig på Öland med - en sommaridyll, vilket gör boken till en bra semesterläsning för den som gillar deckare! Jag hoppas verkligen på många fler böcker i denna strålande serie! Säger bara en sak - läs den!

 5. En lite annorlunda polisroman
  Ann-Sofi Gunnarsson, 3 juni 2020

  Som 19-åring flyr Hanna Duncker till Stockholm efter en jobbig uppväxt på Öland. 16 år senare kommer hon tillbaka till Öland när hon får en polistjänst i Kalmar - hemtrakten drar i henne.

  Hannas första uppdrag som polis i Kalmar blir en prövning då det rör hennes barndomsvän Rebecka Forslunds familj. Rebecka och Hanna höll ihop under uppväxten men efter Hannas flytt till Stockholm har de inte haft någon kontakt. Rebeckas tonårsson Joel hittas död och många gamla känslor och minnen rö... Läs hela recensionen

 6. Ölandsdrama
  Anna, 28 maj 2020

  Huvudpersonen är Hanna; en 36 årig utredare hos polisen i Kalmar. Hon är uppvuxen på Öland, men flyttar till Stockholm direkt efter studenten.

  Hanna lämnade Öland efter att hennes pappa blivit dömd för att ha misshandlat en kvinna till döds och bränt ner hennes hus. Nu 16 år senare är hon tillbaks på Öland igen.

  Nu ställs hon inför att utreda ett dödsfall av en 15 årig pojke, som är son till hennes bästa väninna från uppväxten. Hanna är inbunden och har svårt att släppa an... Läs hela recensionen

 7. Läsvärd
  Lars Gunnarsson, 25 maj 2020

  Johanna Mo's Nattsångaren är enligt mitt tycke lite ointressant i början men kommer sig och blir sen svår att lägg ifrån sig, det är en välskriven och läsvärd polisroman som handlar om en ung pojkes död vilket är en stor tragedi för de berörda familjerna och blir om möjligt ännu värre när det är barndomsvännen Hanna Duncker vars pappa många år tidigare dömts för mord är en av de som har hand om utredningen. Skulle kanske velat haft lite mer öppningar i pappans historia, men jag tror vi får ve... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Johanna Mo

Bloggat om Nattsångaren