Lisa och Lilly : en sann kärlekshistoria (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Lodalens historiska svit (del 1)
Antal sidor
351
Utgivningsdatum
2020-09-07
Förlag
Romanus & Selling
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
212 x 134 x 27 mm
Vikt
470 g
SAB
Hc
ISBN
9789189051058
Lisa och Lilly : en sann kärlekshistoria (inbunden)

Lisa och Lilly : en sann kärlekshistoria

(33 röster)  |  Läs 9 recensioner
Inbunden, Svenska, 2020-09-07
229
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Lisa och Lilly smiter hemifrån och möts första gången en varm sommarkväll på en hemlig dans vid Årstaviken. Drygt ett år senare, i september 1911, hittas deras sammanbundna kroppar i Hammarby sjö. Mot en fond av den dynamiska tiden kring förra sekelskiftet, i ett Stockholm som då mer än något annat var kvinnornas, ungdomarnas och arbetarnas stad, följer vi Lisa och Lilly under deras omtumlande sista år i livet.

I denna kärleksroman, baserad på verkliga personer och omfattande research, ger Mian Lodalen upprättelse åt de två unga arbetarkvinnornas magnetiska och förbjudna förälskelse.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lisa och Lilly : en sann kärlekshistoria
 2. +
 3. Lesbiska ligan : En sann kriminalhistoria

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lesbiska ligan : En sann kriminalhistoria av Mian Lodalen (inbunden).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Lisa och Lilly : en sann kärlekshistoria. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ung och förbjuden kärlek
  Katarina J, 21 november 2021

  En historisk roman med verklighetsbakgrund där personerna levandegjorda kliver ut ur boken med sin brinnande passion som ska få ett brutalt slut. Det är vackert, pulserande och obeskrivligt hårt och sorgligt. Mycket filmiskt, jag vill se Lisa och Lillys kärlekshistoria på film.

 2. Viktigt
  -, 3 november 2021

  En viktig berättelse som alla borde ta del av. Viktigt att kunna historien för att förstå samtiden och förbättra framtiden!

 3. Själavacker
  Bokhyllaniskuggan, 26 maj 2021

  ❥ Recension

  Jag läste ut denna i fredags, en kvart innan vi skulle grilla hos några grannar och det blev så himla märkligt att kasta sig ut i det verkliga livet när jag samtidigt var så sorgsen och berörd. Vilken bok hörni! En sån bok som kommer finnas med mig länge.

  Tidsenligt språk, målande berättande och miljöbeskrivningar som jag tyckte mycket om. Jag spenderade mina tonår på Södermalm och de minnena gav verkligen en extra känsla när Lodalen lotsar oss runt bland ... Läs hela recensionen

 4. Förbjuden kärlek
  Claudia, 23 februari 2021

  Mian Lodalen skriver på fint och inbjudande sätt hur svårt det är med förbjuden kärlek. Man känner verkligen med flickorna. Jag gillar att leva mig in i Stockholm i början av 1900-talet, lite som Våra Drömmars stad.

 5. Tragiska öden

  Lodalen öppnar upp historien om Lisa och Lilly. En tidsskildring som belyser problematiken i att älska vem man vill. Även om vi vet premisserna, att Lisa och Lilly tog sina liv, blir karaktärerna intressanta och händelserna.
  Läste boken i en sittning och lämnades av en varmt vemodig känsla.

 6. Intensiv, trovärdig berättelse om tonårskärlek
  Jochum Rypma, 18 november 2020

  Lisa och Lilly är en helt underbar läsupplevelse. Trovärdig, helt fokuserad på tonårsdramats känslostormar. Samtidigt övertygande dokumentär i återgivandet av Stockholm / Södermalm 1911. Perspektivet lämnar sällan tonåringen Lisa och hennes besvarade kärleksupplevelse med Lilly. Berättelsen är ingen skönmålning. Den förlorar sej aldrig i onödiga detaljer. Läsaren har fullt upp med att hänga med det nära nog filmiska berättandet med överraskande vändningar. Staden, människorna är levandegjorda... Läs hela recensionen

 7. För mycket av allt
  Josefin, 1 oktober 2020

  När jag började läsa fastnade jag direkt för miljöbeskrivningarna, dåtidens Stockholm, men sen blev det för mycket. Ingenting berättas utan extra allt. Språket är skrivet för att spegla hur man pratade då, det är kul några kapitel, men sen nja.

 8. Lisa & Lilly : en sann kärlekshistoria.
  Maria Hällqvist Pettersson, 28 september 2020

  Vacker, gripande och så sorglig med tanke på att Kärleken är störst. Den blev än mäktigare när statyn på Mosebacke torg var beviset på deras kärlek in i döden.

 9. Bokmal
  Kerstin Lindberg, 20 september 2020

  Jättebra men tragisk. Bra skriven och lättläst. Intressant att läsa hur det var på den tiden.
  Sensuella rader av kärlek.

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Mian Lodalen