Osynliga kvinnor : hur brist på data bygger en värld för män (häftad) Osynliga kvinnor : hur brist på data bygger en värld för män
Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
457
Utgivningsdatum
2020-10-21
Förlag
Romanus & Selling
Översättare
Annika H Löfvendahl, Jan Hultman
Originaltitel
Invisible Women
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
225 x 145 x 31 mm
Vikt
596 g
SAB
Ohja
ISBN
9789189051218
Osynliga kvinnor : hur brist på data bygger en värld för män (häftad)

Osynliga kvinnor : hur brist på data bygger en värld för män

(12 röster)  |  Läs 7 recensioner
Häftad,  Svenska, 2020-10-21
89 229
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Föreställ dig en värld där din telefon är för stor för din hand, där din läkare ger dig läkemedel som är fel för din kropp, där du fryser på jobbet för att temperaturen på din arbetsplats är fem grader för kall, där du i en bilolycka är 47% mer benägen att bli allvarligt skadad. Om något av detta låter bekant, är chansen stor att du är kvinna.

Caroline Criado Perez belyser genom exempel från hela världen hur kvinnor systematiskt ignoreras. Från teknik till naturkatastrofer, från sexistisk snöröjning i Värmland till våldtäkter i krigszoner - Osynliga kvinnor är en kompromisslös analys av vad vi inte vet - och varför vi inte vet det. En uppslukande faktabok om hur kvinnor världen över påverkas av okunnighetens könspolitik.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Osynliga kvinnor : hur brist på data bygger en värld för män. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ögonöppnare
  Jeko, 29 augusti 2022

  Mycket bra bok som får en att inse att det finns flera aspekter på det här med jämlikhet, och att man kan få underlag till intressanta och givande diskussioner.

 2. Funkar inte prylarna för dig?
  Ingrid W, 23 november 2021

  Plötsligt förstod jag varför jag inte fattade hur man ska byta tråd på grästrimmern, min hand greppar inte tillräckligt stort... Nu ser jag detta överallt, det är inte mig det är fel på, grejerna är gjorda för större mått. Det gör livet tungjobbat i onödan. Här finns förklaringarna. Dags för förändring. Läs och lär!

 3. Alla beslutsfattare skulle läsa den
  Ingrid Adolfsson, 31 augusti 2021

  Precis alla beslutsfattare borde läsa denna bok. Jag är skakad över den strukturella ojämlikheten mellan män och kvinnor även i vårt land. Jag fick bekräftat att det jag upplever verkligen är sant. Unga kvinnor inte minst borde läsa den.

 4. Ett måste att läsa!
  Jennifer, 13 april 2021

  Osynliga kvinnor handlar om hur brist på data kan orsaka stora förändringar (till mest det negativa) för kvinnor. Allt från hur snöröjning är sexistiskt, till att bilsäten inte är formade efter kvinnokroppen och att läkemedelsindustrin nästintill aldrig gör tester på hondjur, vilket innebär att kvinnor kan få felaktiga doser och felaktiga mediciner för sina symtom och sjukdomar - och så mycket mer.

  Den här boken är tung läsning. Det är svårt att läsa utan att beröras, ryckas med, bli... Läs hela recensionen

 5. Bok som kan förändra världen
  Offlife, 17 februari 2021

  Grym bok som på ett konstruktivt sätt belyser globala skillnader mellan män och kvinnor. Väldigt intressant! Måste läsas av oss alla.

 6. Obligatorisk
  Ninni, 16 december 2020

  En av de mest intressanta böcker jag läst. ALLA bör läsa den och fundera över hur vi gemensamt kan ändra vår värld. Att många länder speciellt i Väst-världen inte kommit längre är skrämmande.

 7. Väl underbyggd med fakta
  Kjell Kampe, 18 november 2020

  Caroline Creado Perez vill med sin bok Osynliga kvinnor visa att bristen på köns- genusuppdelade data gör att mannen fortfarande är norm till stor nackdel för kvinnor i många av livets olika situationer. Det gör hon med stark känsla och eftertryck, samt med väldigt mycket redovisade fakta. De flesta fakta är från den anglosaxiska världen eller andra världsdelar och man funderar ibland på hur motsvarande siffror ser ut för Sverige. Då tycker jag mig se att vi trots allt ofta nått längre här. ... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Caroline Criado Perez