Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
310
Utgivningsdatum
2020-06-25
Förlag
Mondial
Dimensioner
215 x 144 x 18 mm
Vikt
402 g
SAB
O
ISBN
9789189061132

Supermakten : vad varje svensk bör veta om USA

(41 röster)  |   Läs 5 recensioner
Häftad,  Svenska, 2020-06-25
199
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Varför äter amerikanerna så gärna middag i bilen? Är det rimligt att ha en militärbudget på 732 miljarder dollar? Och hur är det möjligt att bara 1 av 10 amerikaner har högt förtroende för sina politiker?

USA är inte bara världens mäktigaste land, det är också världens märkligaste. Åtminstone för alla andra än amerikanerna själva. På mindre än två hundra år har tretton små kolonier på den amerikanska östkusten expanderat till att bli supermaktens supermakt.

USA är landet supersize vad gäller allt, från storleken på en läsk till politik till populärkultur. Supermakten förklarar grundbultarna i den amerikanska livsstilen och är en oumbärlig reskamrat längs route 66 eller en underhållande faktabomb för den som vill förstå vad som egentligen händer i USA.

Sanna Torén Björling är journalist och USA-korrespondent på Dagens Nyheter.

Frida Stranne är forskare och USA-expert i både Expressen och TV4.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Supermakten : vad varje svensk bör veta om USA
 2. +
 3. Illusionen om den amerikanska freden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Illusionen om den amerikanska freden av Frida Stranne, Trita Parsi (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Supermakten : vad varje svensk bör veta om USA. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. USA - lite mer förståelse
  Ingrid Johansson, 17 januari 2021

  En bok som fick mig att förstå en del av de fördomar jag hade om amerikanare. Intressant att gå en inblick i politiken och vardagliga ting som skiljer sig markant från Sverige. Jag blev också varse om vilket enormt stort land USA är

 2. Fullmatad bok för USA intresserade
  USA intresserad läsare, 3 december 2020

  Välskriven o rolig bok som är fullmatad med fakta o förklaringar till allt som är svårt att förstå med USA. Gillar blandningen av politik, vapen, mat och sport. Allvar och nöje.

 3. Lättfattlig och högst nödvändig
  Magdalena , 27 oktober 2020

  Den är precis så som jag ville att den skulle vara. På ett lättfattligt och pedagogiskt sätt förklarar författarna just det som i alla fall jag reagerat på med USA och dess invånare. Att den är helt aktuell gör inte saken sämre. Pandemin och BLM rörelsen finns med.
  Detta är en bok jag kommer att komma tillbaka till framförallt för att repetera det helt obegripliga röstförfarande som finns i USA. Denna bok borde finnas i skolorna eftersom den innehåller förklaringar och fakta på ett lättl... Läs hela recensionen

 4. Present
  Bokblomman, 22 oktober 2020

  Jag har inte själv läst den här boken. Men givit den till ett barnbarn som är mycket intresserad av USA.

 5. Bra och initierad bok om det stora landet i väster
  Martin, 21 juli 2020

  En väldigt lätt bok att läsa. Har för mig att författarna är journalister vilket märks på språket. Man har verkligen ansträngt sig för att förklara saker så lättfattligt som möjligt även om jag oavsett det inte blir klok på hur det politiska systemet är uppbyggt i USA.
  Det finns en hel del i allmänhet som är nytt ivf för mitt eget vidkommande. Visste t.ex inte att ingen byggnad i Washington får vara högre än capitolium (därav avsaknad av skyskrapor). Typ sådana fakta är med.
  Gillar ... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av författarna