Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
71
Utgivningsdatum
2020-04-15
Förlag
Mondial
Översättare
Pär Svensson
Medarbetare
Schiring, Gustav (form)
Dimensioner
190 x 132 x 8 mm
Vikt
980 g
SAB
Veba,303.485
ISBN
9789189061965
Vanliga sökord
corona COVID-19

Smittans tid : en författares vittnesmål från pandemins frontlinje

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2020-04-15
122
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Hur ska mänskligheten hantera coronapandemin? Och vilken framtid är det som tar vid?

Från sin karantän i Italien skriver Paolo Giordano med skärpa och värme om hur viruset påverkar oss och hur vi som både samhälle och individer måste formera oss för att möta det. Genom att dra lärdomar från klimatförändringar, fake news och främlingsfientlighet visar Giordano vilka misstag som gjorts i krishanteringen, och hur vi kan arbeta tillsammans för att åstadkomma förändring internationellt. Smittans tid är ett vittnesmål från vår samtid och ett stridsrop för en ny global solidaritet i kölvattnet av pandemin.

*

Paolo Giordano är fysiker och författare. Hans romaner har publicerats på över trettio språk och han skriver regelbundet i Corriere della Sera. Giordanos artikel Smittans matematik , som publicerades i Italien i början av covid-19-utbrottet, delades mer än fyra miljoner gånger och hjälpte till att förändra den allmänna opinionen i smittspridningens tidiga skede.

Smittans tid ges ut i över 20 länder samtidigt, och författaren donerar en del av sina intäkter till forskning om viruset.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Smittans tid : en författares vittnesmål från pandemins frontlinje
 2. +
 3. Flocken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Flocken av Johan Anderberg (inbunden).

Köp båda 2 för 365 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Smittans tid : en författares vittnesmål från pandemins frontlinje. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant och lättillgänglig
  veronica larsson, 4 januari 2021

  Intressant och lättillgänglig.
  Skriven med ett trevligt och lättläst språk.
  Fint också att delar av intäkterna gått till aktivt arbete för att bekämpa smittspridningen och hitta lösningar för att komma till ett "efter pandemin"- läge.

 2. En kort bok som alla bör läsa!
  -, 13 april 2020

  Att läsa en bok, skriven i realtid som handlar om det hela världens människor står inför just nu, är sagolikt. Att få hjälp att reflektera över hur vi kunde komma i denna situation och förstå hur vårt beteende och drifter påverkar utvecklingen och dess hastighet. Hur miljö och hälsa hör ihop, hur ekonomisk utveckling och jordens begränsning skapar nya förutsättningar. Läs och reflektera. Hur möter vi nästa pandemi? Hur utvecklar vi världen så att kommande generationer ska kunna leva och verka... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Paolo Giordano