Uppdrag Hail Mary : ensam i rymden (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
510
Utgivningsdatum
2021-05-04
Förlag
Bookmark Förlag
Översättare
John-Henri Holmberg
Originaltitel
Project Hail Mary
Dimensioner
218 x 145 x 43 mm
Vikt
708 g
SAB
Hce
ISBN
9789189087941
Uppdrag Hail Mary : ensam i rymden (inbunden)

Uppdrag Hail Mary : ensam i rymden

Inbunden Svenska, 2021-05-04
189
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
  • Köp nu, betala sen med
Ny bok av författaren till THE MARTIAN

Andy Weirs nya sci-fi-klassiker är en Dan Brown i rymden. En smart och dystopisk rymdskildring för alla som älskade Interstellar.

Ryland är ensam överlevande på det sista desperata uppdraget att försöka rädda jorden. Om han misslyckas innebär det slutet för mänskligheten.

Men det vet inte Ryland, för han vet ingenting. Inte ens vem han själv är.

Miljontals mil hemifrån, med endast två döda astronauter som medpassagerare, inser Ryland att han måste rädda sig själv, för att kunna rädda världen. Men först måste han ta reda på vem, eller kanske snarare vad, det är som plötsligt gör honom sällskap.

UPPDRAG HAIL MARY handlar, som The Martian, om en övergiven rymdhjälte och den vetenskapliga humorns uppfinningsrikedom. Det är en sylvass, smart och dystopisk rymdskildring som bjuder på underhållande problemlösning och häpnadsväckande förvecklingar som tar oss långt bortom vår vildaste fantasi.

Inget mindre än ett sci-fi-mästerverk! En känslomässigt intensiv och djuplodande roman som kommer att få dig att läsa hela natten tills ögonen blöder. Kirkus Reviews (Starred review)

Ett fängslande porträtt av mänsklig uppfinningsrikedom och förmågan att överleva som leder till ett oväntat gripande slut. En riktig vinnare. Publishers Weekly (Starred review)

Weir är tillbaka med besked Karaktärsbeskrivningar och dialog sprudlar av energi och romanen befäster hans plats som en äkta stjärna på sci-fi-himlen. Booklist (Starred review)

Vecklar ut ändlösa vetenskapliga pussel där mänskligheten står på spel, [boken] har allt som fans av old school SF (som jag) älskar En roman som hade glatt Robert A. Heinlein och Isaac Asimov. George R.R. Martin

Andy Weir är rymdnörden som fick sitt första programmerarjobb vid femton års ålder. Han släppte sin debutroman, The Martian, ungefär samtidigt som det upptäcktes vatten på Mars och boken gick raka vägen upp till en första placering på New York Times. Efter att ha sålt mer än tre miljoner böcker runt om i världen, och närmare 50 000 exemplar bara i Sverige, är förväntningarna höga på hans nästa rymdäventyr. Inte minst som det ännu gång handlar om en ensam hjälte som tvingas förlita sig på sin egen intelligens för att överleva.

Efter succéfilmen The Martian, planeras nu Uppdrag Hail Mary att filmatiseras, med Ryan Gosling i rollen som Ryland Grace.

 

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Uppdrag Hail Mary : ensam i rymden
  2. +
  3. Neo sapiens : anno 2073

De som köpt den här boken har ofta också köpt Neo sapiens : anno 2073 av Johan Leth (häftad).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Andy Weir