Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-05-19
Förlag
Fri Tanke
Medarbetare
Holm, Emanuel (red.) / Pettersson, Rasmus (form)
Dimensioner
218 x 140 x 32 mm
Vikt
671 g
SAB
O,Veba
ISBN
9789189139879

Pandemier!: Från spanska sjukan till covid-19

(17 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-05-19
225
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Mindre än ett år tog det. Från utbrottet i Wuhan i december 2019 till dess att vaccin var framställda i november 2020. Aldrig har vetenskapens verkstad arbetat så snabbt – eller varit så uppmärksammad av media och allmänhet, på gott och på ont.

Men pandemin följdes också av en infodemi som prövade oss jämte den dödliga sjukdomen: från en djupt polariserad debatt, som hämtade näring ur osäkra forskningsrön, till en bitter tävling om vilka länder som lyckats eller misslyckats med sina strategier.

Pandemier är en vetenskapsjournalistisk skildring av coronapandemins första år. Amina Manzoor placerar händelserna i ett historiskt perspektiv: från spanska sjukan till covid-19 och vidare. Vad visste vi på förhand, och vad vet vi idag? Måste nästa pandemi åtföljas av lika drakoniska åtgärder?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Pandemier!: Från spanska sjukan till covid-19
 2. +
 3. Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA av Malin Ekman (pocket).

Köp båda 2 för 304 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Pandemier!: Från spanska sjukan till covid-19. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Pedagogisk och välbehövlig
  H. Brolin, 19 januari 2022

  En välskriven och pedagogisk bok som erbjuder precis det jag tror många av oss behöver - en strukturerad och tydlig genomgång av fakta och information kring pandemier och särskilt covid-19. Gav mig ett större perspektiv och på så sätt en mer informerad och sund känsla kring pågående pandemi.

 2. Nutidshistoria
  Bo Gustav Lundgren, 7 juni 2021

  Lättläst fängslande berättelse om det ALLA varit med om och svårigheterna vi gått igenom! Hur vi än gjort har vi delvis famlat i mörkret där rätt eller fel bedömts av andra! Spännande!

 3. Utmärkt genomgång
  John Ågren, 7 juni 2021

  Detta är en mycket intressant och läsvärd genomgång av framförallt hur Covid-19 pandemin hanterats i Sverige och internationellt. Manzoor är kunnig och sakligt balanserad. Dessutom skriver hon mycket bra.

Visa alla 3 recensioner