Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2020-03-09
Upplaga
1
Förlag
Idus Förlag
Illustratör/Fotograf
Lotta Ekman
Dimensioner
215 x 177 x 8 mm
Vikt
221 g
SAB
Hcf
ISBN
9789189147072

Varför måste vi gå?

(2 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-03-09
138
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  79
Visa alla 1 format & utgåvor
"Du kommer att trivas", säger Stora fågel. Men det tror inte Lilla fågel på. Kanske finns det inte en enda bra pinne där?

En berättelse om hur det kan kännas att bli lämnad. Och vad som kan hända medan man väntar.

"Vi måste gå, säger Stora fågel, men Lilla fågel vill inte gå, hen vill leka med sina pinnar. Motvilligt följer Lilla fågel med och blir lämnad bland andra små fåglar. Lilla fågel är ledsen, här finns inte ens bra pinnar. Alla leker, men vem vill leka med Lilla fågel? [...] Berättelsen har en lugn och varm stämning och ger igenkänning för både barn och föräldrar. Texten är kortfattad och enkel och en hel del av berättandet sker i bild. Illustrationerna är drömska, och visar människoliknande fåglar. Färgerna i bilderna följer stämningen i berättelsen. Lilla fågel kroppsspråk och ansiktsuttryck visar tydliga känslor. Varför måste vi gå? är en finstämd berättelse och en lovvärd debut av Lotta Ekman, som är konstnär och lärare i träslöjd. Hon står för både text och bild ... " Publiceras i BTJ-häftet nr 8, 2020. Lektör Maj Gustavsson
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Varför måste vi gå?
 2. +
 3. Musse & Helium. Den låsta portalen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Musse & Helium. Den låsta portalen av Camilla Brinck (inbunden).

Köp båda 2 för 287 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Varför måste vi gå?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. lite läskiga bilder
  @bettan_bokprataren (Örebro), 3 juli 2020

  Det är en bok om saknad och ensamhet, men med andemeningen att det faktiskt också kan bli bra, även om det först kan kännas lite jobbigt.

  Det är fint att vi får höra och läsa om lilla fågels olika känslor såväl med bilder men även i text och ord. En bok som jag med fördel kan rekommendera att man läser i barngrupper, kanske på förskolan. Illustrationerna är fantastiska tycker jag som vuxen men mina barnbarn tyckte att de var lite läskiga.

 2. Fin berättelse som passar bra vid svåra lämningar
  @bokslukarfeministen, 18 mars 2020

  En fin berättelse som passar bra när en till exempel ska lämna sitt barn på förskolan. Den beskriver hur det som kan kännas jobbigt från början bara för att det är obekant kan vara roligt bara en prövar. Det är inte särskilt mycket text på sidorna så jag skulle gissa att den passar utmärkt att läsa för yngre barn i förskoleåldern då de kan hänga med utan att bli rastlösa. Dessutom är illustrationerna fina och livfulla! Av mig får den ⭐⭐⭐⭐/5.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Lotta Ekman