Återträffen (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
367
Utgivningsdatum
2021-07-12
Förlag
Bokförlaget NoNa
Översättare
Christina Norrman
Originaltitel
La jeune fille et la nuit
Dimensioner
218 x 148 x 30 mm
Vikt
551 g
SAB
Hce
ISBN
9789189177932
Återträffen (inbunden)

Återträffen

(21 röster)  |  Läs 11 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-07-12
215
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
***** Utsedd till bästa översatta kriminalroman 2021 av Svenska Deckarakademin. *****

"Jag har en ny favorit - Guillaume Musso!"
- Titti Schultz, SVT Go'kväll

"En bladvändare som höll mig vaken halva natten"
- Harlan Coben

"Stilfull, smart och nostalgisk ... Mera, tack!"
- The Times

En högstatusskola utanför Antibes täckt av snö
Tre vänner sammanlänkade av en tragisk hemlighet
En ung kvinna som uppslukad av natten


Franska rivieran, vintern 1992
En iskall natt, när hela skolområdet förlamats av en snöstorm, rymmer nittonåriga Vinca Rockwell med filosofiläraren som hon har ett hemligt förhållande med.
Ingen kommer någonsin att se dem igen.

Franska rivieran, våren 2017
Fanny, Thomas och Maxime Vincas bästa vänner och en gång oskiljaktiga har inte pratat med varandra sedan de slutade skolan, där det nu anordnas en återträff. För tjugofem år sedan murade de in ett lik i skolans idrottshall, den som nu ska rivas för att ge plats åt en ny byggnad.
Inget kan längre hindra sanningen från att komma fram.

"Det gripande slutet är fullt av chockerande avslöjanden"
- BBC.com

Guillame Musso är en av världens bäst säljande författare och är översatt till 40 språk. Han föddes i Antibes 1974 och redan som tioåring bestämde han sig för att bli författare. Efter skolan flyttade han till New York en period. När han kom hem hade han huvudet fullt av bokidéer och New Yorks typiska mångfaldskultur. Det märks idag då många av hans böcker utspelar sig såväl i Frankrike som USA, och karaktärerna kommer från olika länder.

"Så bra att man tappar andan"
- Daily Mail
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Återträffen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bladvändare full av spänning och tvära kast
  Marias bokhylla, 11 oktober 2021

  4,5/5

  Fyra vänner som knappt har pratat med varandra sedan de slutade skolan, träffas nu igen på en återträff. Problemet är att Thomas inser att de ska bygga om skolan och det innebär problem för hela hans framtid. Tjugofem år tidigare var han nämligen med om att mura in ett lik i den nya idrottshallen och om den skulle rivas, skulle det också innebära att gamla lik formligen rasar ur garderoben och tillsammans med sin bästa vän försöker han nu förhindra det hela.

  Och vad hä... Läs hela recensionen

 2. Inte för mig
  Bokhyllaniskuggan, 13 september 2021

  ❥ Recension

  Hmm, njaa, det här var inte riktigt min cup of tea. Jag kan inte riktigt sätta fingret på det men berättelsen grep aldrig tag i mig och trots alla twister och vändningar fann jag boken rätt trist. Fick ingen känsla för karaktärerna alls, de kändes väldigt platta och allt som allt var det hela lite too much.

  Jag älskade författarens bok Central Park och ser fram emot att läsa Samtal från en ängel.

  Boken får 🌲🌲 av 5.

 3. Betyg 3+ Når inte riktigt fram som tidigare böcker
  veronicas_bok_bak_liv, 10 september 2021

  Vintern 1992 på franska rivieran - Hela skolområdet förlamas av en snöstorm och 19-åriga Vinca rymmer sin väg med filosofiläraren som hon har ett förhållande med. Ingen kommer se någon av dem igen.
  Våren 2017 på franska rivieran - Fanny, Thomas, Maxime var bästa vänner med Vinca och de var oskiljaktiga. Nu anordnas det en återträff på skolan. För tjugofem år sedan murade de in ett lik skolans idrottshall och den ska nu rivas¿

  Det här är den tredje boken av författaren och jag ha... Läs hela recensionen

 4. Inte fullt lika bra som tidigare men snudd på
  @bettan_bokprataren (Örebro), 28 augusti 2021

  Det här är tredje boken jag läst på kort tid av författaren Guillaume Musso. JAg har verkligen tokälskat de två tidigare böckerna Samtal från en ängel och Central Park.
  Jag hade verkligen skyhöga förväntningar på den här boken, (alla tre är helt fristående) och tyvärr kom den inte upp i riktigt samma höga nivå som de två tidigare.

  Nu menar jag verkligen inte att den här är dålig. Absolut inte. Den är riktigt bra och håller högt tempo och en spänningsnerv rakt igenom som de tidig... Läs hela recensionen

 5. Betyg: 3,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 18 augusti 2021

  Betyg: 3,5 av 5 - 📚 - Återträffen är den tredje boken av den franska författaren Guillaume Musso som jag har läst. Först läste jag boken Samtal från en ängel, som jag tyckte var mycket, mycket bra, och den fick högsta betyget av mig, 5 av 5. Sen läste jag boken Central Park, som också var bra, men inte riktigt lika bra som den första boken, och den fick 4 av 5 i betyg av mig. Och nu får den här tredje boken, Återträffen, 3,5 av 5 i betyg av mig, för jag tyckte tyvärr att den var något... Läs hela recensionen

 6. Thriller fylld av hemligheter, vänskap och mord

  Återträffen är en välskriven thriller fylld av familjehemligheter, relationer, vänskap och mord. Första halvan av boken fokuserar på vänskap och relationer där läsaren får en djup inblick i karaktärernas liv och deras historia. Andra delen av boken fokuserar på att lösa hemligheten som så länge har plågat karaktärerna, och denna del är oerhört spännande och snabbläst.

  Guillaume Musso är en skicklig författare som genom intressanta karaktärer och djupa handlingar för läsaren genom en ... Läs hela recensionen

 7. Pulshöjande, spännande och händelserik!
  Brijdeep Kaur, 1 juli 2021

  En till mästerverk av Guillaume Musso! En spännande och dramatisk läsning där läsaren får läsa berättelse ut författaren Thomas perspektiv som har återvänt till skolan när det anordnas en återträff. Thomas och hans kompisar är egentligen inte där för att delta i återträffen- de är tillbaka för att en dramatisk händelse för 25 år sedan håller på att hota deras nuvarande tillvaron!!

  Det tog mig lite längre tid att komma in i handlingen pga utförliga beskrivningar av miljöer och person... Läs hela recensionen

 8. Återträffen
  Sussi Eriksson, 27 juni 2021

  Thomas Degalais är en känd författare boende i USA som efter många år återvänder till sin hemstad Antibes på franska rivieran för 50-årsfirandet av sitt college, Saint Exupéry college.
  Boken utspelar sig dels 1992, dels 2017 tillsammans med Thomas, hans mor och far och hans oskiljaktiga vänner, Fanny och Maxime.
  Med ett ihärdigt nystande och letande försöker Thomas ta reda på var och hur hans älskade Vinca försvann för 25 år sedan.
  Historien är oerhört spännande i sin lågmälda det... Läs hela recensionen

 9. Överraskande bladvändare helt i min smak!
  -, 24 juni 2021

  Musso har gjort det igen! Jag är lika imponerad av den här tredje boken som jag varit av de två tidigare jag har läst, Central Park och Samtal från en ängel. Eller vet ni? Jag är MER imponerad. Det här var den bästa hittills!

  Thomas återvänder till sin gamla skola för en återträff. Elever som gick på skolan under tidigt 90-tal är inbjudna för att fira ombyggnationen av skolan, då bland annat en ny idrottshall ska uppföras. Detta innebär att den gamla hallen ska rivas, och det är Thom... Läs hela recensionen

 10. Ett Mästerverk som ger mersmak!

  Ett Mästerverk! Kan inte med något annat ord beskriva denna oförutsägbara och spännande berättelsen. Helt klart en av de bästa böcker som jag har läst! Boken inleds med att succéförfattaren Thomas återvänder till Antibes, staden som han alltid har älskat men som han tvingades lämna av fel skäl. Skälet till att han återvänder är hans bäste vän Maxime vädjat att han ska komma till ett 50-årsjubileum av skolan de gick på tidigare där idrottshallen nu ska rivas och som döljer en fruktansvärd heml... Läs hela recensionen

 11. Musso tar världen med storm
  @ameliesbokhorna, 21 juni 2021

  Ännu en gång så briljerar Musso med en fantastisk spänningsroman.
  Från första sidan blir du fast och slutar inte läsa för ens boken är klar.

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av Guillaume Musso