Biodlaren från Aleppo (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
349
Utgivningsdatum
2021-05-14
Förlag
Bokförlaget NoNa
Översättare
Ellinor Broman
Originaltitel
The Beekeeper of Aleppo
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Hce
ISBN
9789189177970

Biodlaren från Aleppo

(40 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2021-05-14
79
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Vackra Aleppo. En av världens äldsta städer. Ett världsarv skimrande av brons, med ett virrvarr av minareter och välvda tak. Där öknens närhet kändes i luften och solen kastade en röd skugga i skymningen. Fälten av blommor och sjungande bikupor utanför staden. Luften fylld av dofter... Tills kriget kom och förde med sig mörker, eld och död.

När kriget berövat dem allt tvingas Nuri och Afra att ta det svåra beslutet att lämna sitt hem, sitt land, sitt allt. De reser genom en sönderbombad värld, bär på en obeskrivlig smärta, och utsätts för enorma faror. Det enda hopp de har kvar är att de ska hitta trygghet i England och kunna bygga upp en ny tillvaro där.

Biodlaren från Aleppo är en gripande och oerhört stark roman som påminner oss om historieberättandets kraft och om den stabila punkt ett litet bi kan utgöra i en värld som har slutat att vara begriplig.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Biodlaren från Aleppo
 2. +
 3. Madonnan vid Nilen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Madonnan vid Nilen av Scholastique Mukasonga (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Biodlaren från Aleppo. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En stark och känslosam bok!

  Oj, jag var inte alls beredd på den känslostorm som det blev att läsa boken. Jag gillar egentligen inte den, tycker den är lite för repetitiv, men kunde ändå inte sluta att läsa. Något med språket, handlingen och karaktärerna fångade mig.

  "Biodlaren från Aleppo" är en stillsam men händelserik bok. Vi får följa biodlaren Nuri och hans fru, konstnären Afra, på deras flykt från Aleppo i Syrien. Kriget rasar och de försöker nå tryggheten i England. Det är en tragisk och sorglig historia,... Läs hela recensionen

 2. En annorlunda roman
  Fox, 31 augusti 2021

  Hade svårt att komma in i handlingen i början av boken. Handlingen hoppar mellan Aleppo, England, flyktingläger och själva flykten och dess strapatser. Men man vänjer sig. Språket är stundtals mycket poetiskt med vackra landskapsbeskrivningar, stundtals ganska brutalt och rakt på sak. En helt klart läsvärd bok. Speciellt i dessa tider.

 3. Pernilla Winehem
  Anna, 17 augusti 2021

  Biodlaren från Aleppo är en vacker berättelse om att till slut finna hopp även när krigets grymhet rasar omkring dig.

 4. LÄS!!!
  AK, 8 juli 2021

  En helt underbar bok som du bara måste läsa!!!!!!
  Mycket tänkvärd och samtidigt lite klurig. Du anar nog hur den ska sluta, när du väl har börjat att läsa.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Christy Lefteri