Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
231
Utgivningsdatum
2021-03-15
Upplaga
1
Förlag
Whip Media
Dimensioner
210 x 135 x 18 mm
Vikt
288 g
SAB
Hc
ISBN
9789189191754
Den enögde akvarellmålaren (häftad)

Den enögde akvarellmålaren

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad, Svenska, 2021-03-15
209
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  79
Visa alla 1 format & utgåvor
Erik Burman, pensionär och amatörmålare, har bosatt sig på landet efter ett liv i storstan. Han inleder en rehabiliteringsperiod efter en akut operation i huvudet samtidigt som han arbetar med att förbereda en konstutställning.

I närheten av sitt hus gör han en eftermiddag en upptäckt som leder till en serie oförklarliga händelser med spår bakåt i tiden.

Motvilligt följer han spåren och tvingas inse att hans måleri bär på en djupare innebörd än han kunnat ana.

****

Den enögde akvarellmålaren är en gränsöverskidande spänningsroman med övernaturliga inslag och stillsam dramatik.

Bosse Norrhem (född 1958) har många år inom IT-branschen bakom sig och debuterade 2018 med romanen Jag skulle ta ner solen. Han är bosatt på Hönö i Göteborgs norra skärgård.

 

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den enögde akvarellmålaren
 2. +
 3. Vägsjäl

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vägsjäl av Lars Carlberg (storpocket).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Den enögde akvarellmålaren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mysig och stillsam deckare
  @tant_edna, 26 december 2021

  Alltså, den här boken överraskade mig på ett härligt sätt. Jag trodde jag skulle tycka om den, baksidenstexten lockade mig, men jag trodde inte jag skulle tycka så mycket om den som jag gör, eller på det sätt jag gör. Den är underbar!

  Det här är en riktigt mysig och stillsam deckare. Ett lugn och en känsla av ro infinner sig när man läser den, men trots den stillsamma tonen genom hela berättelsen är den aldrig tråkig. Det är nästan mediterande att läsa den, man vill liksom stanna kva... Läs hela recensionen

 2. Underhållande och spännande feelgood!
  Boktanten, 8 juni 2021

  När jag fick denna boken hade jag lite svårt att avgöra vilken genre den hörde hemma i. Typsnittet på titeln tyder på feelgood medan bilden känns lite mer mystisk och illavarslande. Kunde det verkligen vara så?

  Erik Burman har pensionerat sig, köpt ett hus på landet och ägnar sig åt akvarellmålning. Efter en akut operation i huvudet, där han temporärt blir blind på ena ögat, inleder han sin rehab-period med vila och målande. Vid huset finns en sjö som Erik brukar bada i och en efterm... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Bosse Norrhem

 • Jag skulle ta ner solen

  Bosse Norrhem

  Ellen Forss växer upp under 1900-talets första decennier och engagerar sig tillsammans med kamrater i kampen för kvinnlig rösträtt. Hon utbildar sig på seminarium och får en tjänst som ambulerande lärarinna i södra Norrlands inland. Berättelsen vä...