Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
PetaHertz-trilogin (del 2)
Utgivningsdatum
2023-03-21
Förlag
Hoi Publishing AB
Dimensioner
210 x 135 x 40 mm
Vikt
770 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789189199019

Världen är min

(6 röster)  |   Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2023-03-21
182
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Året är 1967 och Nazityskland styr Europa. Forskarna Nicholas White och Amir Shirazi upptäcker sanningen om vår värld och hur man kan manipulera tid och rum med petahertz-teknologin. De utnyttjar detta för att ändra utgången av andra världskriget men allt går fel. Teknologin hamnar i händerna på Heinrich Künckel, chef på Hitlers hemliga forskningscentrum.

Efter kriget använder Künckel petahertz-teknologin för att bygga upp ofantliga rikedomar men det stannar inte där. Han känner sig utvald för att använda teknologin till att förändra världen och börjar metodiskt genomföra sin plan.

Ulla Bengtsson undersöker Künckels inblandning i mordet på hennes morfar. Kommer hon att inse vilka makter hon har utmanat, innan det är för sent?

Det är bara några få som vet vad som håller på att hända, och de är de enda som kan stoppa det. En desperat kamp mot klockan och mot en övermäktig motståndare inleds.

Världen är min är andra delen i Petahertz-trilogin, en uppföljare till Vårt liv är inte vårt.

Orest Lastow föddes 1964 i dåvarande Tjeckoslovakien, växte upp i Malmö och bor nu utanför Lund. Han är civilingenjör i teknisk fysik och doktorerade i aerosolfysik i London. Numera arbetar han som forskningschef, föreläser på vetenskapliga konferenser och skriver böcker.

Många alternativ utforskas i denna roman: teleportation, tidsresor, föryngring och en hel räcka mindre behagliga användningsområden. Vi följer ett stort antal olika personer och gör hopp i tiden, vilket är utmanande men stimulerande./.../ när man väl kommit in i berättelsen är det underhållande och tankeväckande.
BTJ-häftet nr 4, 2023. Lektör Mikael Huss
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Världen är min
 2. +
 3. Vårt liv är inte vårt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vårt liv är inte vårt av Orest Lastow (häftad).

Köp båda 2 för 346 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Världen är min. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En lika briljant uppföljare!
  Peter Lindström, 16 januari 2024

  En lika spännande och klurig plot som i den första boken fast den här gången med lite mörkare inslag - vilket jag gillade! :)

  Läs den!

 2. Mycket bra!
  Nadja Svensson, 5 juni 2023

  En väldigt spännande och intressant fortsättning på del 1, innehållet får ihop alla omfattande händelser, allt som inträffar, på ett lättförståeligt sätt, och jag rekommenderar varmt denna bok, samt ser fram emot när del 3 finns att få tag i!

 3. Fortsättningen på en sci-fi resa av högsta klass
  Malkus, 4 april 2023

  En helt fantastisk bok och fortsättning som på ett mycket spännande sätt knyter ihop händelserna från första boken. Ett måste att läsa. Blir svårt att vänta tills nästa boksläpp.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Orest Lastow