Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Tresamheten (del 3)
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2024-01-21
Förlag
Hoi Publishing AB
Dimensioner
210 x 135 x 20 mm
Vikt
397 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789189199071

Livet ut

Häftad,  Svenska, 2024-01-21
189
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Iosifs sorg efter att hans sambo Almira dött i covid är tung att bära. Den snart femåriga dottern Joline - som han fick vetskap om först när hon redan fyllt två - är den som förgyller hans liv.

Marija tycker det är svårt att bli småbarnsförälder på äldre dar. När Jolines syster dessutom vill bo hos dem, och ett barn plötsligt blir två och sedan tre, prövas Marijas tålamod. Att ha hand om andras barn är en lika tuff utmaning som det var att acceptera Almira, särskilt som Iosif har svårt att sätta gränser. Samtidigt brottas Marija med sin vuxna dotter, som visar sig ha politiska åsikter som går helt emot Marijas.
Iosif och Marija skapar sig trots allt ett liv tillsammans. De köper hus och gifter sig. Bröllopsfesten blir emellertid en värre mardröm än någon av dem kunnat föreställa sig.

Livet ut är sista delen i trilogin om Iosif och Marija. Såväl Och livet bara pågår (2022) som Tre liv (2023) har emottagits mycket väl av läsare.

Ingela Wadbring bor i Alingsås och arbetar sedan många år som professor i journalistik vid Mittuniversitetet i Sundsvall. Förutom skönlitteratur har hon gett ut en stor mängd facklitteratur. Hon är också verksam som konstnär och som konsult inom mediebranschen.

Livet ut är en roman med relationer i fokus, på flera plan. De båda huvudpersonerna kämpar för att få sin kärlek att blomstra, samtidigt som de har problematiska förhållanden till sina egna familjemedlemmar på varsitt håll. Romanen är lättläst med ett flyt i språket, och berättelsen är en mysig plats att vistas i med sina vardagsnära skildringar av familj och kärlek.
BTJ-häftet nr 4, 2024. Lektör Christine Karlsson
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Livet ut
  2. +
  3. Tre liv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tre liv av Ingela Wadbring (häftad).

Köp båda 2 för 371 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ingela Wadbring