Författarmorden (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Alicia Lundberg (del 1)
Antal sidor
369
Utgivningsdatum
2021-11-21
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
215 x 140 x 25 mm
Vikt
540 g
SAB
Hc
ISBN
9789189199149
Författarmorden (inbunden)

Författarmorden

(10 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-11-21
229
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Författarmorden Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Årets bokmässa i Göteborg har just inletts och man räknar med publikrekord.
Pensionären Sten rastar sin hund tidigt på morgonen och noterar att vattnet i utomhuspoolen på Gothia Towers färgats rött - och där flyter en livlös kropp. Det är den berömda deckarförfattaren Francesca Liljegren som mördats på samma sätt som offret i hennes debutroman.

Inom kort blir ännu en känd författare mördad, även denna gång precis som sin egen romankaraktär. Varför just deckarförfattare? Och vem döljer sig bakom signaturen "Öga för Öga" som skriver inlägg hos bokbloggarna?

Alicia Lundberg, en ung polis, har nyligen tillträtt sin tjänst som kriminalinspektör vid enheten för grova brott och deltar i utredningen. Ett intensivt spaningsarbete tar sin början och en katt-och-råtta-lek med förövaren inleds. När Alicia allra minst anar det gillrar mördaren en fälla ...

Erika Rockborn föddes 1963 i Linköping. Hon är numera bosatt i Norrköping och arbetar där som distriktsläkare. Erika är specialist i allmänmedicin och har verkat som läkare i 33 år. För ett antal år sedan drabbades Erika av en mindre stroke. På vägen tillbaka till full funktion antecknade hon i sin mobiltelefon, främst för minnets skull. Anteckningarna blev till en berättelse som blev längre och längre och till slut tog relationsromanen Livmodermakt (2018) form. Berättelsen om läkaren Martin Lindahl utvecklades till en trilogi med Modermakt (2019) och Egenmakt (2020). Författamorden är Erikas debutroman inom spänningsgenren och första boken i en tänkt serie om kriminalinspektören Alicia Lundberg. Erika skriver fortfarande allt grundmanus i mobiltelefonen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Författarmorden
 2. +
 3. Dancing queen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dancing queen av Denise Rudberg (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Författarmorden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra grundtanke och väl genomförd
  Marias bokhylla, 25 april 2023

  Bokmässan i Göteborgs andra dag gryr när pensionären Sten rastar hunden och upptäcker en livlös kropp utanför Gothia Towers. En författare har mördats och snart går en annan känd författare samma öde till mötes. Det enda de verkar ha gemensamt är att de båda skriver deckare och att de mördats på samma sätt som offret i deras debutroman. Finns det fler gemensamma nämnare, tro? Och vem är det som lämnar konstiga kommentarer hos bokbloggare. Alicia Lundberg och hennes kollegor vid enheten för gr... Läs hela recensionen

 2. Fantastisk

  Här kastas man direkt in I handlingen och det inget slut på spänningen som byggs upp undan för undan.
  Korta kapitel gör att man får ett fint flyt där humor och beskrivningar av så väl karaktärer och miljöskildringarna är så perfekta och välskrivna. En ren fröjd att läsa och man får känslan av att vara del utav teamet där man hoppar från att veta vem mördaren är till att tveka i nästa sekund.
  Gillar att det blir lite gästspel från andra karaktärer från Erikas tidigare böcker.
  En ... Läs hela recensionen

 3. En bladvändare
  @bettan_bokprataren (Örebro), 28 november 2021

  Hatten av för Erika som bytt genre och det med bravur.
  Från att skrivit relationsroman med feelgoodkaraktär till att våga ge sig in i spänningsgenren, det är modigt.
  Men inte hade jag behövt oroa mig. Erika du äger och jag är stolt att få var en av dina förhandsläsare.  Med bra driv, intressanta karaktärer och ett antal rätt bestialiska mord gör du den här boken till en bladvändare.

  Greppet att göra en typ av såväl spänning och relationsroman gillar jag. ... Läs hela recensionen

 4. Wow!
  veronicas_bok_bak_liv, 21 november 2021

  Årets bokmässa är i full gång i Göteborg. Hotellet Gothia Tower är fullbelagt av författare, förläggare och bokälskande personer som besöker mässan. Pensionären Sten rastar sin hund tidigt på morgonen och upptäcker att vattnet i utomhuspoolen är färgat rött och att det flyter en kropp i den, det visar sig vara den berömda deckarförfattaren Francesca och hon har blivit mördad på precis samma sätt som offer i hennes debutroman. Den unga polisen Alicia deltar i utredningen och en katt-och-råtta-... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Erika Rockborn