Alma : en kvinnohistoria (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
367
Utgivningsdatum
2021-01-30
Upplaga
1
Förlag
Blue Publishing
Dimensioner
210 x 148 x 27 mm
Vikt
586 g
SAB
Hc
ISBN
9789189205116
Alma : en kvinnohistoria (inbunden)

Alma : en kvinnohistoria

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2021-01-30
199
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Alma : en kvinnohistoria Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
ALMA - en kvinnohistoria är en historisk roman som spänner över de första sju decennierna på 1900-talet. Berättelsen börjar i ett fattigsverige med avgrundsdjupa skillnader mellan fattig och rik, och skildrar, genom några kvinnoöden, det långsamt framväxande välståndet.
I centrum står Alma, som föds i ett fattigt hem i Dalsland. Redan som barn får hon lära sig att arbeta hårt för sitt levebröd, och vi får följa hennes strävsamma kamp för en bättre tillvaro, genom två världskrig, hungersnöd och pandemi, men också hennes glädjeämnen, sitt möte med kärleken och egna familjebildning.
Almas liv sammanvävs dramatiskt med en annan liten flicka - sondottern Karin som vid 10 månaders ålder en dag, helt oväntat, kommer till Almas hem i en fruktlåda.
De båda kvinnornas livsöden lyfts fram med värme och humor, men det finns även brutalitet och bottenlös sorg i berättelsen.

Eva Martinsson bor i Göteborg, men har starka rötter på Västkusten. Att skriva har alltid varit hennes stora intresse.
Efter ett långt yrkesliv inom olika chefsbefattningar inom offentlig och privat verksamhet, började hon år 2012 på Göteborgs Universitet. Och efter fem års studier i idéhistoria och religionsvetenskap tog hon en fil.mag. Studierna gav henne även inspiration till att själv berätta historier om hur vi människors olika villkor påverkar våra känslor, tankar, drömmar och handlingar.
En skrivarkurs år 2015 gav Eva modet att skriva den här romanen. ALMA en kvinnohistoria är hennes debutbok.
»Kvinnors och flickors förändrade möjligheter genom tiderna är något av en röd tråd i romanen. En annan röd tråd är hur fattigdom håller människor nere. Skildringen av auktoriteter och deras makt över människors liv är ytterligare en tydlig röd tråd som smälter samman med de två övriga«
Författarcentrum Västs lektörstjänst 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Alma : en kvinnohistoria
 2. +
 3. Jordgubbsfarmen : en berättelse om Gus Rodin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jordgubbsfarmen : en berättelse om Gus Rodin av Eva Martinsson (kartonnage).

Köp båda 2 för 462 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Alma : en kvinnohistoria. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En fin historisk roman

  Alma växer upp på en gård i Dalsland. Hon är del av en stor syskonskara och hennes föräldrar kämpar med att försörja familjen, tyvärr med en far som styr den med järnhand.
  Tidigt börjar Alma att arbeta; först hemma på gården och sedan som piga. Vi får följa Almas liv från tidigt 1900-tal och flera årtionden framåt. Vi möter också Almas barnbarn Karin som av vissa omständigheter får växa upp hos sin farmor.
  Det här är en vacker och tydlig skildring av livet som barn och kvinna under ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Eva Martinsson