Upptäck förhistoriska Skåne : 18 spektakulära utflyktstips - från vulkaner till dinosaurier (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
161
Utgivningsdatum
2021-03-22
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Fält, Stefan (form) / Thulin Olander, Ingrid (foto) / Peterffy, Olof (foto)
Dimensioner
207 x 175 x 18 mm
Vikt
398 g
SAB
Ncba.08,Ud-cba
ISBN
9789189215283
Upptäck förhistoriska Skåne : 18 spektakulära utflyktstips - från vulkaner till dinosaurier (häftad)

Upptäck förhistoriska Skåne : 18 spektakulära utflyktstips - från vulkaner till dinosaurier

(23 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2021-03-22
204
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Upptäck Skånes dramatiska förhistoria

Visste du att Skåne både har legat djupt under vattenytan i ett tropiskt hav, varit ökenområde och täckt av ett kilometerhögt istäcke? Med den här bokens 18 utflykter kan du åka tillbaka i tiden och känna historiens vingslag. Du kan besöka allt från vulkaner till dinosaurier (eller i alla fall hitta spår av dem) och på köpet få en inblick i geologins spännande värld.

De 18 utflyktsmålen, tillsammans med massor av andra tips på vad man kan upptäcka i närheten, bjuder på en mångfald av upplevelser. Inga förkunskaper är nödvändiga, det enda som behövs är nyfikenhet kring varför planeten vi bor på ser ut som den gör.

Följ med till bland annat fossila korallrev, Sveriges enda kolfyndigheter, kontinenter som har kolliderat med varandra och jättelika stenar som inlandsisen har lämnat kvar. Du kommer att kunna vaska guld, leta fossil och se berggrund som har försvunnit från resten av Sverige, och mycket mer!

 

Olof Peterffy har en masterexamen i berggrundsgeologi. Han arbetar som grundvattengeolog och är verksam som guide för geologiska utflykter. Ingrid Thulin Olanderär leg. logoped, arbetar som projektledare inom språk-, läs- och skrivutveckling och ger sig gärna ut på förhistoriska äventyr med familjen på fritiden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Upptäck förhistoriska Skåne : 18 spektakulära utflyktstips - från vulkaner till dinosaurier
 2. +
 3. Hundens hemligheter : om vanliga men oförklarliga beteenden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hundens hemligheter : om vanliga men oförklarli... av Per Jensen (inbunden).

Köp båda 2 för 453 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Upptäck förhistoriska Skåne : 18 spektakulära utflyktstips - från vulkaner till dinosaurier. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Geologisk fullträff!
  F. Sundberg, 5 december 2021

  Något har hänt på den geologiska fronten i Sverige beträffande bokutgivning under de senaste åren. Flera guide-böcker som tar oss ut i naturen till geologiska sevärdheter har publicerats. Förhoppningsvis kan detta leda till ett ökat intresse för geologi, något som Peterffy och Thulin Olander i högsta grad bidrar till genom sin bok om skånska geologiska utflyktstips. Boken är fylld med inspirerande bilder och illustrationer och förklarar på ett pedagogiskt sätt tillkomsten av de olika sevärdh... Läs hela recensionen

 2. Läsvärt!
  Maria Johansson, 5 maj 2021

  Plocka det bästa i olika omgångar! Lätt att leta i o upptäcka nyheter. Blir aldrig gammal. Bra inspiration när allt annat tryter

Visa alla 2 recensioner