Filosofi som terapi : Tidlösa metoder för livets prövningar (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
213
Utgivningsdatum
2021-05-20
Förlag
Roos & Tegner
Dimensioner
180 x 110 x 14 mm
Vikt
122 g
SAB
Do
ISBN
9789189215504
Filosofi som terapi : Tidlösa metoder för livets prövningar (pocket)

Filosofi som terapi : Tidlösa metoder för livets prövningar

Pocket Svenska, 2021-05-20
59
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Vad gör du när livet skaver? När jobbiga känslor tar överhanden? Eller när du undrar vad som är meningen med allt?

Filosofi som terapi ger dig en lång rad praktiska metoder för att bättre kunna ta dig an livets med- och motgångar. De bygger på en unik kombination av tidlösa filoso fiska livsstrategier och moderna kognitiva beteendeterapier.

Boken är ett smörgåsbord av olika förhållningsätt, tankar och övningar. Du får veta vad klassiska filoso fiska idéer har gemensamt med moderna terapimetoder som KBT och ACT, och hur de kan kombineras och fungera som handfasta tips. Du får också lära dig vikten av att växla perspektiv, vad det innebär att ha självmedkänsla och vad olika stora tänkare som Nietzsche och Camus hade att säga om värdet i tillvaron.

Josephine Selander är idéhistoriker och författare, och doktorerar i modern historia (ETH, Zürich). Josephine har grundat viryayoga och skolan Nordiska Yogainstitutet där hon utbildar yogalärare.

Gustav Jonsson är legitimerad psykolog med inriktning mot KBT. Han arbetar förebyggande och hälsofrämjande för barn och ungdomar och är aktiv med forskning inom klinisk psykologi.
Visa hela texten

Fler böcker av författarna