Du tysta, du glädjelika sköra (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2020-05-18
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
SAB
Hc
ISBN
9789189217034
Du tysta, du glädjelika sköra (inbunden)

Du tysta, du glädjelika sköra

Inbunden Svenska, 2020-05-18
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Ända sedan skilsmässan har Lars-Ove bott ensam kvar på den lilla gården i skärningspunkten mellan stad och land. Där tvingas han med bitterhet bevittna det urbana överflödet och landsbygdens utarmning. Missnöjet över samhällsutvecklingen radikaliserar honom, sakta men säkert.
Men så en dag ringer dottern Tuva-Li som vill hälsa på. Tillsammans återupplever de platser och minnen. Hennes närvaro betyder mycket men han undrar varför hon egentligen har kommit. Och varför stannar hon så länge? Med sig har hon tagit ett synsätt som kolliderar med Lars-Oves cyniska världsbild.

Du tysta, du glädjelika sköra är en gripande berättelse om en förlorad far-dotter-relation. Men också en samhällskritisk skildring av vårt gemensamma samhällsbygge. Tonen är lågmäld men berättelsen öppnas överraskande mot en själslig avgrund av saknad, ensamhet och mörker - som att trampa igenom ett murket lock till en bortglömd brunn.

David Östlund bor i Hudiksvall men är född och uppvuxen i Timrå, där han också arbetar med kommunala markförsäljningar. Författarens samhällsengagemang manifesterar sig i debutromanen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Du tysta, du glädjelika sköra
  2. +
  3. Tystnader : och andra röster

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tystnader : och andra röster av Ulrika Tornberg (häftad).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Du tysta, du glädjelika sköra