Aktersvall (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2020-06-22
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
185 x 140 x 25 mm
Vikt
430 g
SAB
Hc
ISBN
9789189217126
Aktersvall (inbunden)

Aktersvall

Inbunden Svenska, 2020-06-22
182
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Christina Vigg läser jämt, Fröding och Lawrence Durrell, hon hämtar näring från Miró, Picasso och Aguéli, hon brinner, förför och längtar. Undervisar och arbetar. Hon kommer in i industrisamhällets guldår när hon gifter sig med civilingenjör Nils-Ivar Ejder. Tändsticksaktiebolaget, Asea, Alfa-Laval och kylkompressorer.

Världskrig och revolution får familjen att flytta mellan Sankt Petersburg och Berlin, Lund och Finspång. Det handlar om ensamhet i tvåsamhet, om gapet mellan ingenjörskonst och konsten på väggarna, om kyrkkaffe och studiecirklar, om att inte vara en klängranka. Om glädjen i plikten. Och vem sköt egentligen Ivar Kreuger?

Aktersvall är en återblick på ett liv. Om hemmahamn och horisont.

Madeleine Brandin är arkitekt och har under många år arbetat som stadsbyggnadsdirektör. Hon har blivit utgiven med poesi och sakprosa, hon skriver återkommande i dagspressen. Aktersvall är hennes tionde skönlitterära bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Aktersvall
 2. +
 3. Åren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Åren av Annie Ernaux (inbunden).

Köp båda 2 för 381 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Madeleine Brandin

 • Lust på Söderslätt

  Madeleine Brandin

  Följ med Madeleine Brandin ut till hennes älskade Söderslätt. I sex välillustrerade kapitel, möter läsaren Trelleborgs stad, Slätten och byarna, Backlandskapet, Sveriges sydligaste plats samt det Litterära Söderslätt. Sex kapitel som skall inspire...

 • Biologiska sviten

  Madeleine Brandin

  Biologiska sviten är inte en läkarbok. Den handlar om hur det är att leva i sin kropp. Kroppen blir ledsen när den är hungrig, då matar man den. Kroppen suckar dystert när det är mulet och känns lätt när solen skiner. Hjärnan talar om för mig hur ...