I ljuset dansar skuggor (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2020-06-15
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
225 x 150 x 32 mm
Vikt
755 g
SAB
Hc
ISBN
9789189217201
I ljuset dansar skuggor (inbunden)

I ljuset dansar skuggor

(13 röster)  |  Läs 12 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-06-15
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Minnesluckor, hemska syner och ond bråd död förföljer Elina. Hon vill ha kontroll över sitt liv. Inte vakna upp och vara på väg någonstans och inte veta vart. Inte titta sig i spegeln och inte känna igen sig. Inte få ångest utan att veta varför. När hon inte kan hantera sina känslor, och sin inre dialog, på egen hand tar hon hjälp av en terapeut. Terapeuten Ann antyder att hon lider av multipel personlighetsstörning och lotsar henne fram längs en väg hon inte vill gå. Det finns ett mörker där inom henne som hon inte vill uppleva. Igen.

 

Kriminalassistenten Chandi Kapur tillhör ett team som utreder svåra brott. Det makabra mordet på en ung kvinna i Saltsjöbaden är startskottet för en lång utredning av liknande mord på olika platser runt om i Stockholmsområdet. Morden sker enligt ett givet tidsintervall och gruppen jagar samband för att kunna förhindra nästa mord.

 

När Elinas och Chandis vägar korsas blir det inte helt okomplicerat. Förhöret med Elina gör Chandi förvirrad. Hon ser sig som en bra människokännare, men nu vet hon varken ut eller in. Vem är den här Elina egentligen? Denna fragila kvinna som samtidigt bär på detaljerad information om morden. Information som bara ett fåtal av hennes kolleger har tillgång till.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. I ljuset dansar skuggor
 2. +
 3. Curare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Curare av Martin Rössel (inbunden).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Det finns 12 recensioner av I ljuset dansar skuggor. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Unik, hemsk och underbar

  Charlotte har skrivit en debut(!) som lämnar mig helt tagen. Vi får följa Elina som lider av psykisk ohälsa och Chandi som tillsammans med sina kollegor utreder fruktansvärda mord.

  Kanske låter beskrivningen inledningsvis inte som något utöver det vanliga i kriminalgenren, men den här boken liknar ingenting jag läst förut. Det beror mycket på alla underbara karaktärer men framförallt på den starka skildringen av Elinas inre kamp med sig själv.

  Som en stor beundrare av Step... Läs hela recensionen

 2. Mitt omdöme:
  Jennica Andersson, 23 juli 2020

  Jag läste ut "I ljuset dansar skuggor" av Charlotte Bergenwitt för ett tag sedan. Jag har följt Charlotte ett tag på instagram och följt hennes resa till att nu äntligen stå här med hennes bok i min hand. Och vilken bok du skrivit Charlotte! Jag är så himla imponerad! Vilken story du har fått ihop! Det hände så mycket hela tiden, men aldrig att det blev svårt att hänga med. Detta är en sådan där bok där man märker redan från första sidan, att det här kommer att bli bra!
  Minnesluckor, hem... Läs hela recensionen

 3. Vilken bra bok
  Mikaelasbokhylla, 22 juli 2020

  Mitt omdöme:

  I denna debut får vi möta Chandi och hennes grupp inom polisen. De jagar en galen mördare. Frågan är om de ska lyckas hitta personen i tid? Detta är en riktig intressant handling. Det som gör den så intressant är att Elina blir involverad i fallet. Elina som lider av personlighetsstörning. Hon vet mer om morden än många andra. Jag tycker att det är både nyskapande och tänkande att ta med Elina i boken. Det gör att denna debut sticker ut i mängden. Vi träffar en del intre... Läs hela recensionen

 4. Spännande bok!
  Catarina , 21 juli 2020

  Det här är en jättespännande och välskriven bok med intressanta karaktärer - framförallt huvudpersonerna Elina och Chandi. Jag ser verkligen fram emot att följa dem i fler böcker i framtiden.

 5. Underbara karaktärer!
  Lisa W Lind , 20 juli 2020

  Vilken läsning! Helt uppslukad av huvudkaraktären Elina och hennes inre - vill bara veta mer. Otroligt välskriven och genomgående spännande och även om man tror att man har en aning om upplösningen så blir man överraskad. Hoppas verkligen på en fortsättning! Tack för läsningen.

 6. Spänning från början till slut
  Lena Westling, 19 juli 2020

  En bok som håller mig fängslad från första till sista sidan. Jag älskar karaktärerna i boken och drivet i språket och handlingen. Ser fram emot nästa bok!

 7. Starten på något stort - en riktig bladvändare!
  Jennifer, 19 juli 2020

  Jag älskar deckare. Eftersom jag läser så många är jag svår-imponerad. Den här boken griper tag i mig, precis som Kepler, Grebe, Adler-Olsen och Millenietriologin.

  Det är en sådan där bok jag bara vill sträckläsa färdigt och samtidigt tvinga mig själv att bara läsa några sidor varje dag - så att jag drar ut på njutningen längre och den inte tar slut.

  Charlotte Bergenwitt har redan i sin debutbok skapat något ovanligt. En deckare med en helt egen ton! Personporträtt jag älskar och hoppas få följa vidare!

 8. Vilken debut!
  Kickibokmal , 19 juli 2020

  Hatten av för författaren Charlotte Bergenwitt som skrivit en så bra debutbok!

  Det är högt tempo redan från första sidan. Men inte för högt tempo. Det finns tid att ta in historien och som läsare fundera på vad som pågår, egentligen, i denna spänningsroman. Jag tycker om upplägget med korta kapitel och växelvis berättande ur olika perspektiv.

  Karaktärerna introduceras på ett målande och ett intresseväckande sätt. Jag kan efter några kapitel se kriminalassistent Chandi Kapur... Läs hela recensionen

 9. Man kan inte tro att det här är en debutroman.
  @bokannicka, 19 juli 2020

  Kriminalassistent Chandi Kapur och hennes kollegor jagar en mördare.
  Elina är en tjej som har haft det tufft i livet, när Elina och Chandi möts vet inte Chandi vad hon skall tro. Kan Elina förutse morden? Är hon en galning? Är hon mördaren?
  Vilken spänningsroman, man kan inte tro att det här är en debutroman, så välskriven, spännande och fartfylld.
  Hoppas på fler böcker om Chandi.

 10. Vilken debut!!
  Frida Strömvall, 17 juli 2020

  Detta är en fantastisk debutroman! Oerhört spännande med intressanta karaktärer och språket är inget annat än lysande! Bara läs den här, du kommer inte att ångra dig!

 11. Lyllos dig som ännu inte läst.
  enkoppoenbok , 16 juli 2020

  Wow!! En sån debut!! Jag är mäkta imponerad. Språket. Karaktärerna. Handlingen. Charlotte Bergenwitts romandebut bjuder på nagelbitarspänning och ett psykologiskt djup. Boken är välskriven med ett språk som tilltalar mig. Det är stundtals poetiskt. Karaktärerna är intressanta och färgstarka. Jag trivs i deras sällskap och hoppas få träffa dem igen. Kanske blir det en uppföljare?
  Berättelsen är ruggigt spännande rakt igenom, från första kapitlet till sista sidan. Det råder "bara ett kapit... Läs hela recensionen

 12. Fantastisk, välskriven. En bok utöver det vanliga
  Erikas bokhylla, 30 juni 2020

  Som jag hade längtat efter I ljuset dansar skuggor av Charlotte Bergenwitt och en dag kom den äntligen.

  Med skyhöga förväntningar började jag läsa den och fastnade direkt.

  Jag säger bara WOW!! Vilken välarbetad spännande debutroman. Hade jag inte vetat att det är Charlottes första bok hade jag utan tvivel trott att den är skriven av en väletablerad författare med redan ett gäng utgivna böcker i bagaget.

  I ljuset dansar skuggor är en psykologisk thriller som ä... Läs hela recensionen

Visa alla 12 recensioner

Bloggat om I ljuset dansar skuggor