Apoteket i biblioteket : läkemedel och droger i dikt och tanke, tid och rum (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
631
Utgivningsdatum
2021-04-09
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
225 x 150 x 51 mm
Vikt
1101 g
SAB
G.096z
ISBN
9789189217973
Apoteket i biblioteket : läkemedel och droger i dikt och tanke, tid och rum (inbunden)

Apoteket i biblioteket : läkemedel och droger i dikt och tanke, tid och rum

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2021-04-09
213
  • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ingen kultur har använt så många olika ämnen för att bli friska, bli "höga", eller bara klara av att leva, som vår moderna civilisation. Men människor har i alla tider och alla kulturer försökt lindra smärta och bota sjukdomar, eller sökt påverka sitt medvetande. Att läkemedel och droger är två sidor av samma mynt framstår tydligt när man läser texter från antiken till nutid. Platon och Agatha Christie, Shakespeare och Ozzy Osbourne, alla har de haft tankar om läkemedel och droger.
I den här boken har jag samlat över tusen texter och citat från världslitteraturen om gamla droger och nya läkemedel. Författare, filosofer, forskare och vanliga människor berättar med egna ord om sina upplevelser av läkemedelsbehandling, biverkningar och drogers effekter.
Deras erfarenheter och åsikter är viktiga för att spegla vårt farmaceutiska kulturarv och ge dagens drogdebatt en historielektion. Här finns också tankar och idéer om varför vi tar läkemedel och droger, och hur dessa kan komma att se ut i framtiden.
Välkommen in i mitt litterära apotek! Jag bjuder på intelligenta tabletter, magiska mediciner och djävulska droger. Du får själv avgöra om boken är ett effektivt sömnpiller eller vidgar ditt medvetande.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Apoteket i biblioteket : läkemedel och droger i dikt och tanke, tid och rum
  2. +
  3. Vampyrer : en kulturkritisk studie av den västerländska vampyrberättelsen från 1700-talet till 2000-talet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vampyrer : en kulturkritisk studie av den väste... av Anna Höglund (häftad).

Köp båda 2 för 527 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jan G Bruhn

  • Bioassay Methods in Natural Product Research and Drug Development

    Lars Bohlin, Jan G Bruhn

    Bioassay Methods in Natural Product Research and Drug Development contains the proceedings from the Phytochemical Society of Europe's very successful symposium on this topic, held August 24-27, 1997 in Uppsala, Sweden. In this volume, leading...