Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
137
Utgivningsdatum
2021-10-21
Förlag
Yabot
Översättare
Mats Ingelborn
Originaltitel
Sword Woman
Dimensioner
178 x 110 x 9 mm
Vikt
119 g
SAB
Hce
ISBN
9789189225404

Agnès de Chastillon : kvinnan med svärd

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2021-10-21
127
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Agnès! Ditt rödhåriga djävulsyngel, var är du?"
Det var min far som kallade på mig på sitt vanliga sätt. Jag strök bort några svettiga hårtestar ur ansiktet och baxade upp bunten med pinnar på axeln. Det fanns inte plats för vila i mitt liv.
Far banade väg genom buskaget och kom in i gläntan. Han var lång, mager och bitter, brunbränd efter många fälttåg och märkt av ärr efter tjänstgöring hos giriga kungar och snikna hertigar. Han blängde bistert på mig och om sanningen ska fram så skulle jag knappast ha känt igen honom på något annat sätt.
* * *
Agnès de Chastillon växte upp under hårda förhållanden på landet i 1500-talets Frankrike. Pryglad av sin far och tvingad till äktenskap med en man som hon avskyr flyr hon dramatiskt från sin by. Hon hamnar i händerna på män som inte har helt oskyldiga avsikter med den unga kvinnan. En tänker att sälja henne till ett horhus medan en annan lär henne strida med svärd. På bara några veckor tvingas Agnès att bryskt växa upp och snart är hon ett beryktat namn i Frankrike.
* * *
Robert E Howard är känd för sina berättelser om Conan barbaren som kom att bli stilbildande inom fantasy-genren sword and sorcery. Men Howard skrev också deckare och historiska äventyr, där dessa om Agnès de Chastillon kom att publiceras först över fyrtio år efter hans död, och nu för första gången på svenska.
* * *
"Berättelserna är våldsamma och språket är grovt. Berättelserna är också otroligt underhållande. De påminner en del om Conan Barbaren i stil men i annan miljö och med en kvinnlig hjälte. Lika underhållande är det. Fantaster av Robert E. Howard och Conan Barbaren samt våldsamma äventyrsböcker har mycket att hämta här." Helhetsbetyg: 4 (av 5) Mycket bra /BTJ Häftet 18, 2021
*
"Jag har inte läst allt av Robert E. Howard och kan därför inte med säkerhet säga ifall hans noveller om Agnés är det allra bästa han skrev - men det är fullt möjligt att så är fallet. Det är lite tråkigt att Howard inte skrev ännu fler berättelser om henne än de tre som nu föreligger i mästerlig svensk bearbetning av Mats Ingelborn. De berättelser som finns rekommenderar jag dock för alla som gillar äventyr och historiska berättelser." /Mikael Härdig (Instagram)
*
"Det här var en riktigt rafflande historia. Kul med en hjältinna som inte har sådär värst mycket social kompetens. Hon hugger sig fram genom livet. Punkt slut. Det är lite Saga Norén över henne. Hon går sin egen väg." /Linda
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Agnès de Chastillon : kvinnan med svärd
  2. +
  3. Drakens tid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Drakens tid av Robert E Howard (häftad).

Köp båda 2 för 297 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Agnès de Chastillon : kvinnan med svärd. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fartfylld och välskriven bladvändare!

    Agnès de Chastillon : Kvinnan med svärd är ett historiskt äventyr från 1500-talets Frankrike. Den är full av riddare, bovar och banditer och en färgstark bad ass-kvinna vid namn Agnès. Som sig bör i en bok med de karaktärerna så finns det även en hel del dueller och sammandrabbningar med svärd, vilket såklart leder till en del blodiga scener. Men de beskrivs med finess.

    Robert E. Howard är mest känd för berättelserna om Conan - Barbaren, vilka jag dessvärre inte läst. Men han skrev ä... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Robert E Howard