Spegelbilden (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Kampen om Tusenvärld (del 2)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
281
Utgivningsdatum
2021-04-30
Förlag
Stevali barn
Dimensioner
217 x 141 x 22 mm
Vikt
512 g
SAB
Hcg
ISBN
9789189228252

Spegelbilden

(14 röster)  |  Läs 11 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-04-30
179
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Del två i Kampen om Tusenvärld som har utsetts av Fantastikrådet till Sveriges bästa fantasyserie för läsålder 9-12 år.

Spegelbilden bok 2 i den uppskattade och kritikerrosade fantasyserien "Kampen om Tusenvärld"

Julia och Edvin rusar iväg till Tusenvärld så snart de hör de ödesdigra nyheterna om att deras vän Kasirs liv svävar i fara. Men mörkret som lurar i Tusenvärlds vackra domäner har tagit nya, lömska former, och barnen blir tvungna att pröva sina nyfunna krafter mot fiender och faror som de aldrig kunnat föreställa sig.

Medan de söker desperat efter ett sätt att hjälpa Kasir drabbas Julia av märkliga drömmar om en spegelvänd värld där de skugglika fördunklarna har lyckats ta sig in genom huvudstadens murar. Men är det bara en dröm, eller är det någonting mycket mer allvarligt? Och går det att lita på den mäktiga främlingen som erbjuder sig att vägleda henne genom denna spegelvända värld?

Joseph Davis är en amerikansk författare vars böcker har värmt hjärtan och väckt skratt hos barn, vuxna och familjer i flera länder. Hans nya fantasyserie Kampen om Tusenvärld har tagits varmt emot och håller på att bli en särskild favorit i den svenska skolvärlden, där tusentals elever har fängslats av ettans spännande handling och förtrollande nya världar.

Intresset för serien har även spridit sig utomlands, och översättningar till flera språk är på gång.

Några röster om ettan Dunkelstjärnan:

En magisk, konstnärligt utformad bok som jag inte kunde sluta läsa! 5 gripar av 5! (Cissis boktips)

En riktig bladva ndare som sta rks ytterligare av fantastiska illustrationer. Boken passar utma rkt ba de som ho gla sning eller att la sa sja lv. (Läspedagogen)

Den fungerar jättebra! Flera elever vill bara läsa nu i stället för att jobba med annat. Så kul! (Sofia, lärare)

Boken var spännande och verklig! Jag gillade den och skulle gärna läsa uppföljaren. (Isidor, 12 år)
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Spegelbilden
 2. +
 3. Skuggpenseln

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skuggpenseln av Joseph A Davis (inbunden).

Köp båda 2 för 344 kr

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Spegelbilden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Wow!

  Bok nummer 2 i Kampen om Tusenvärld. Boken tar vid där den första boken slutar och vi slungas ännu djupare in i Julia och Edvins äventyr i Tusenvärld.

  Spegelbilden känns både bekant och obekant. Vissa skaparkrafter och karaktärer möter vi i Dunkelstjärnan, vissa är helt nya. Det ger boken ett nytt och fräscht intryck som även gör att boken inte blir långtråkig.

  Joseph A. Davis har gjort det igen. Jag häpnas ännu en gång över den mängd fantasi som finns i boken. Jag har skrat... Läs hela recensionen

 2. Spännande
  Jenny, 9 juni 2022

  Läser högt för mina pojkar 8 år och 11 år. De gillade första boken så givet att fortsätta med serien.

 3. Börja med att läsa första boken "Dunkelstjärnan"
  @NPboktips , 23 februari 2022

  Bok 2
  Efter att Julia och Edvin återkom till den vanliga världen stod de med en rasande mamma. Hon var så arg att hon gav Lars-Petter en örfil.
  Hon vill inte höra talas om Tusenvärld.

  Det hinner bara gå ett fåtal dagar och innan Julia och Edvin vet ordet av så är de tillbaka med Lars-Petter i Tusenvärld, denna gången för att hjälpa Prins Kasir.
  Kasir och Pallantu står inför en sanningsprövning inför rådet. Men under en dag med Akademins krigskonstklass så försvinner Ka... Läs hela recensionen

 4. Färgstarkt och fantasifullt!
  Lexie, 31 oktober 2021

  En spännande och fartfylld berättelse, om magi, äventyr och vardag. Joseph A. Davis utmanar sina unga läsare med dilemman som griper tag och engagerar, och jag blir nyfiken på uppföljaren.

 5. Spännande äventyr!
  Frolids_bokhylla, 20 september 2021

  Spegelbilden av Joseph A Davis

  Julia och Edvin är tillbaka i Tusenvärld för Kasir är i stor fara. Julia drömmer spegelvänt, vågar hon lita på Malvus, Den Store Skaparens tjänare, som vill leda henne i drömvärlden?
  En spännande fortsättning som tar vid där första boken, Dunkelstjärnan, slutade. Kan det bli bättre än en förtrollande värld, hemligheter, magiska ting och stark vänskap? SÅ BRA!

 6. Jättespännande
  Sheila Jean Heath, 26 juli 2021

  En jättespännande uppföljning till Dunkelstjärnan. Nu längtar jag efter nästa äventyret. Joseph Davis är en berättare som vinner både barn och vuxna!

 7. Joseph A. Davis har gjort det igen!
  Bookishlyfalling, 26 juli 2021

  Recensionsexemplar från författaren.

  Uppföljaren till Dunkelstjärnan är fantastiskt bra!

  Författaren har skapat en magiskt spännande värld med djupa karaktärer och ett stort äventyr. Karaktärerna växer tydligt genom böckerna och spänningen är olidlig. Böckerna kunde gärna varit längre för min del men nu hoppas jag på ännu en uppföljare. Jag får inte nog av Julia, Edvin och Kasir!

  Spegelbilden får självklart högsta betyg.

 8. Mycket spänning och magi
  Stinas_boksida, 26 juli 2021

  Julia och Edvin är hemma efter förra bokens äventyr. Deras mamma hade varit orolig när de försvunnit så när de drar iväg denna gången lämnar de en lapp till sin mamma.

  Prins Kasirs liv är i fara och som hans hans vän tar de sig tillbaka till Tusenvärlds vackra domäner för att hjälpa honom.

  Det blir inget lätt uppdrag. Många faror och fiender som försöker stoppa dom.

  Detta är andra delen av kampen om Tusenvärld som tar vid där Dunkelstjärnan slutade.

  Joseph ... Läs hela recensionen

 9. Fantastisk värld!
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 9 juli 2021

  En helt lysande fortsättning på äventyret med Julia, Edvin och Kasir. Joseph A. Davis fortsätter med sitt briljant enkla sätt att skriva på där läsaren verkligen befinner sig i världen bortom orden. Det är spännande och jag gillar att lära känna karaktärerna än mer. Förutom de fantasirika världarna Davis skapar, finns där även så mycket lärdomar gällande exempelvis beteenden. Genom berättelsen är språket nära sammankopplat med sammanhang och karaktärer vilket för mig skapar en trovärdig histo... Läs hela recensionen

 10. En spännande bladvändare!
  Bokdaling, 25 maj 2021

  Precis som första boken så är uppföljaren magiskt spännande. Att få hänga med Julia, Edvin och alla andra fantastiska karaktärer igen var underbart.

  Välskriven och lättläst. Helt omöjligt att kunna förutse vad som ska hända, en riktig bladvändare!

  Jag längtar verkligen tills min äldsta (och yngsta tids nog!) son är redo att följa med mig in i dom här spännande äventyren.

 11. Spännande!
  Ida, 19 maj 2021

  Spännande uppföljare! Det var väldigt svårt att lägga ner boken. Jag tycker att denna bok var precis lika bra som första boken. Illustrationerna i böckerna är så fina och målande!

  Kampen om tusenvärld är en perfekt serie för läsåldern 10-13! Det var ett väldigt bra slut på "spegelbilden" och jag rekommenderar absolut serien!

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av Joseph A Davis