Att arbeta för en idé är att leva : en biografi över Nanny Palmkvist (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
231
Utgivningsdatum
2020-11-24
Förlag
Lava Förlag
SAB
Lz Palmkvist, Nanny
ISBN
9789189231047

Att arbeta för en idé är att leva : en biografi över Nanny Palmkvist

(8 röster)  |  Läs 7 recensioner
Häftad,  Svenska, 2020-11-24
219
 • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Nanny Palmkvist (1862-1940) stod på barrikaderna i sekelskiftets Sverige, med en vision om ett helt nytt samhälle. Hon ville reformera skolan så att den tog tillvara varje barns unika förmåga och cyklade hundratals mil trots att det ansågs skamligt för kvinnor att idrotta. Hon ville att kvinnor skulle få vara hela människor, bortom begränsande könsroller och förespråkade djurs lika rätt att röra sig fritt på jorden.

Hennes kompromisslöshet i kampen för rättvisa väckte stort motstånd bland dåtidens makthavare, vilket osynliggjort hennes visionära idéer om medmänsklighet. Fram tills nu.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Att arbeta för en idé är att leva : en biografi över Nanny Palmkvist
 2. +
 3. Anna Whitlock : reformpedagog och rösträttsledare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Anna Whitlock : reformpedagog och rösträttsledare av Anders Johnson (häftad).

Köp båda 2 för 447 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Att arbeta för en idé är att leva : en biografi över Nanny Palmkvist. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En välskriven och viktig bok
  Markus Gunshaga, 10 juni 2021

  En välskriven och viktig bok, som inte bara fungerar som biografi över föregångskvinnan Nanny Palmkvist utan även som historisk skildring av hennes progressiva insatser inom skolan, jämställdheten och feminismen.

 2. Fantastisk kvinna
  Maria Nihlgård, 17 mars 2021

  Boken lyfter fram fakta om Nanny på ett väldigt bra sätt så man tycker nästan man lär känna Nanny och förstår vilken otrolig energi hon hade. Boken rekommenderas på det varmaste!!

 3. Inspirerande
  Annie, 5 februari 2021

  Jag älskade boken och läste ut den i ett streck. Det var så inspirerande att läsa om Nanny som var så före sin tid, hur hon levde efter sina idéer och gick in med hela sitt väsen för dem... Hon förtjänar verkligen att uppmärksammas av eftervärlden. Boken gav mig glöd att fortsätta kämpa för ett bättre samhälle. Alla nutida eldsjälar som kämpar mot orättvisor, eller ni som är intresserade av kvinnorättshistoria, läs den!

 4. Förvånansvärt gripande biografi
  Anna Olsén, 31 december 2020

  Nannys historia berättas såväl kronologiskt som tematiskt, vilket blir naturligt eftersom Nanny har engagerat sig i olika frågor i olika delar av livet. Samtidigt löper hennes passion som en röd tråd genom allt hon gör. Detta är en kvinna som drivs av rättvisepatos och det är omöjligt att inte svepas med av hennes ideal och hennes storslagna drömmar och idéer. Samtidigt målar Bergvall upp ett mycket nyanserat porträtt av Nanny; hon blir mänsklig och hennes främsta styrkor är för henne, liksom... Läs hela recensionen

 5. Intressant och välskriven
  Janne, 30 december 2020

  Jag hade stor glädje av den här boken om en mycket spännande kvinna som var före sin tid på många sätt.

 6. Som jag tycker om denna bok!
  Lovisa , 8 december 2020

  Trots att jag är Helsingborgare hade jag dålig koll på vem Nanny var. Tänk att denna coola kvinna har funnits i min stad. Är så glad att jag fått ta del av historien om henne!

 7. Spännande och inspirerande!
  Josefine, 25 november 2020

  Den här boken är ett klassiskt exempel på litteratur jag ofta saknar, det vill säga en bok som attraherar både hjärta och hjärna. Det är en biografi av en kvinna som åstadkommit så mycket och levt ett så fascinerande liv att jag ibland häpnar, samtidigt som författaren lyckas väva in kontext på ett sätt som väcker tankar, både om då- och nutid. Jag gillade verkligen författarens ton genom boken, den är berättande på ett sätt som väcker nyfikenhet.
  Jag är så glad att jag fått läsa den här... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner