Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
528
Utgivningsdatum
2021-09-28
Förlag
Bookmark Förlag
Översättare
Manni Kössler
Originaltitel
Cloud Cuckoo Land
Dimensioner
218 x 148 x 45 mm
Vikt
719 g
SAB
Hce
ISBN
9789189298682
En bättre värld (inbunden)

En bättre värld

(14 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-09-28
78

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Av författaren till LJUSET VI INTE SER kommer en blivande klassiker för alla åldrar

 

En resa över tid och rum i final till National Book Awards

I dagens Idaho står den unge idealisten Seymour i begrepp att spränga ett bibliotek, ovetande om den äldre mannen och barnen som gömmer sig på ovanvåningen.

Under belägringen av Konstantinopel 1453 kämpar Anna för sin systers liv medan den utstötte pojken Omeir tvingas delta i anfallet.

Ensam på ett rymdskepp efter att jorden blivit obeboelig försöker Konstance förstå vad som hänt de andra passagerarna.

Deras liv binds samman av en bok skriven innan vår tideräkning ens börjat.

EN BÄTTRE VÄRLD handlar om den grymhet som mänskligheten måste genomleva och den godhet som göms i våra hjärtan. Genom gripande porträtt av livets olika skeenden, i olika personers liv under olika tidsåldrar, väver Anthony Doerr samman deras öden till ett mästerverk. Det är en blivande klassiker för alla åldrar som spänner över hela vår historia och befäster vikten av att skriva ner den.

Detta är ett bländande epos om kärlek, krig och glädjen som står att finna i böcker. THE GUARDIAN

En otrolig prestation och ren läsglädje. THE TIMES (UK)

Mer imponerande till både idé och utförande (än Ljuset vi inte ser). LIBRARY JOURNAL

Doerr är tillbaka med ett djupt gripande mästerverk. PUBLISHERS WEEKLY

Helt enkelt oförglömlig. BOOKLIST

"När bitarna i detta magiska litterära pussel faller på plats väcks ett fladdrande hopp för vår välsignade värld." KIRKUS REVIEW

 

ANTHONY DOERR är författaren som älskas lika högt av läsarna som av kritikerna. Hans böcker har vunnit över ett dussin priser och belönats med de mest prestigefyllda utmärkelserna. I Sverige har han utkommit med Grace och Ljuset vi inte ser. Båda böckerna har legat på svenska bästsäljarlistor och sammantaget sålt omkring en halv miljon exemplar bara i Sverige.

En bättre värld tillägnas all världens bibliotekarier. Den släpps samtidigt över hela världen, men har redan kultförklarats av förhandsläsarna på internationella läsforum.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En bättre värld
 2. +
 3. Och varje morgon blir vägen hem längre och längre

De som köpt den här boken har ofta också köpt Och varje morgon blir vägen hem längre och längre av Fredrik Backman (inbunden).

Köp båda 2 för 197 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av En bättre värld. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Välskriven o mycket intressant!
  Marka, 25 april 2023

  En mycket intressant o historiskt välskriven bok, som beskriver olika värden o världar på ett fascinerande o underhållande sätt. Mycket läsvärd!

 2. Herregud, vilken bok!!!!!
  Inbiten läsare, 2 januari 2022

  Bland det bästa jag läst!! Tre separata historier från olika tidsepoker som vävs samman på ett mycket intelligent sätt i slutet. En favoritförfattare, helt klart.

 3. 1bok2katter3kopparte tycker:
  Anna, 2 november 2021

  I Anthony Doerrs En bättre värld är Molnfågelland, en fiktiv berättelse från 400-talet, en röd tråd. I den finns en hjälte som reser till fjärran länder för att söka upplysning. Sådana hjältar finns i alla mänsklighetens kulturer. I den här boken är de fem.
  Någonstans i framtiden lever Konstance. Hon har blivit lärd att hennes rymdskepps uppgift är att leta upp ett nytt hem till mänskligheten eftersom jorden har blivit obeboelig. I biblioteket börjar hon ifrågasätta alla sina sanningar. <... Läs hela recensionen

 4. Alldeles underbar!
  Ann Gustafsson, 28 oktober 2021

  En av de bästa böcker jag läst. "Ljuset du inte ser" hör även till dom. "Grace" var också mycket bra. Längtar efter fler böcker av Doerr och hoppas på fler översättningar av hans tidigare. Nobelpriskandidat!

 5. Komplicerad
  Fox, 23 oktober 2021

  Hade läst att boken fått bra kritik. Tyvärr förstod jag mig inte på de inledande kapitlen. Handlingen hoppar mellan olika världar. Text på vad jag tror är grekiska. Gav upp efter drygt trettio sidor.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Anthony Doerr