Underförstått : om politik, andlighet och ekofeminism (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
553
Utgivningsdatum
2021-06-24
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
248 x 170 x 25 mm
Vikt
1334 g
SAB
Ohja,Lz Hedström, Lotta
ISBN
9789189308114
Underförstått : om politik, andlighet och ekofeminism (häftad)

Underförstått : om politik, andlighet och ekofeminism

Häftad Svenska, 2021-06-24
229
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Ibland undrar jag om det skulle kunna gå att formulera en gemensam moralisk grund i tillvaron? Närmare bestämt om det överhuvudtaget går att få till stånd något som vi som global mänsklighet kan hålla heligt och som känns rätt för alla.
Med uppfordrande frågor i stil med denna ger sig Lotta Hedström i kast med inte bara tillvarons existentiella grund, utan också med villkoren för politiken och beslutsfattandet.
- Kan demokratin garanteras på ett trovärdigt och hållbart sätt i en tid präglad av kriser som handlar om klimat, migration och födotillgång. Hur stort ansvar behöver individen ta?
Personligt hållet och utifrån ett starkt betonande av att andlighet inte är lika med religion, även om all sann religion måste bygga på, och starta med en stor andlig insikt, landar hon dels i att ekofeminism är ett extraordinärt nyttigt analysverktyg och kanske överraskande även i att andlighet är det som mest av allt saknas i det politiska beslutsfattandet.
Efter trettio år i den svenska politiken på alla nivåer, inklusive som språkrör för Miljöpartiet, finns mycket att minnas, beröra, foga samman, summera och resonera kring. Vägen från Röd ungdom till Miljöpartiet. Den djupa gemenskapen med Naturen. Möten och lärdomar jorden runt. Kvinnan som det heliga fröets beskyddare.
Och många både kontroversiella, inspirerande och provocerande insikter att förmedla.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Underförstått : om politik, andlighet och ekofeminism
  2. +
  3. Övervakningskapitalismen : vid maktens nya frontlinjer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Övervakningskapitalismen : vid maktens nya fron... av Shoshana Zuboff (inbunden).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »