Årstidernas växlingar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2021-01-20
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
195 x 130 x 14 mm
Vikt
249 g
SAB
Hc
ISBN
9789189308237
Årstidernas växlingar (häftad)

Årstidernas växlingar

(9 röster)  |  Läs 9 recensioner
Häftad Svenska, 2021-01-20
199
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Även om jag hade försökt glömma min uppväxt gjorde den sig påmind som vore den en oönskad, påträngande och extremt ihärdig gäst. Dessa minnen, som hade legat vid ett mörkt okänt djup i mitt inre började gradvis att stiga till ytan, som att en tyngd hade hållit dem nere under alla dessa år som hade passerat, men att den tyngden nu hade avlägsnats.

Årstidernas växlingar är en mångbottnad berättelse om utanförskap, och en skildring av medelklassens bräckliga fasad i en svensk avindustrialiserad småstad. I berättarjagets ungdom framträder en upplevelse av en längtan efter att - inifrån och ut - krossa ytskiktet i jakt på en mer autentisk upplevelse av livet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Årstidernas växlingar
 2. +
 3. Röda siffror

De som köpt den här boken har ofta också köpt Röda siffror av David Armini (häftad).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Årstidernas växlingar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. 90-tal i avfolkningsbygd
  Linnea af Kleen, 2 mars 2022

  Samtidigt som jag läser om en medelklass i en avfolkningsbygd som är bekant för mig rent geografiskt så framkallas egna diffusa minnen från uppväxten i en inte särskilt stor stad. I Davids historia känner jag igen människor jag känt, varit bekant med och stött på i folkölsfyllan på hemmafester som spårade ur. Berättelsen väcker ett smygande obehag - kanske för vad det väcker i mig. Eftersom David är nittiotalist är han välbekant med tidsperioden och de specifika referenser som jag inser när j... Läs hela recensionen

 2. Välskriven och mycket läsvärd bok!
  Sebastian, 4 december 2021

  Livets resa, utanförskap och ensamhet. Ämnen som berör oss alla och som många kan relatera till. David går in på djupet och lyckas fånga essensen av det som vi alla känner men som jag inte alltid kunnat sätta fingret på. Han gör det med ett tillvägagångsätt som jag inte sett tidigare och som lyfter läsupplevelsen.

  Han lyckas på ett målande sätt beskriva resan där vi försöker finna inre frid mitt i allt, hur vi försöker interagera med omvärlden i vår ensamhet och livets komplexitet p... Läs hela recensionen

 3. En tankeväckande läsupplevelse
  Irene Kolare, 25 november 2021

  Enligt texten på bokens baksida är David Danielssons "Årstidernas växlingar" en berättelse om utanförskap med avstamp i en svensk avindustrialiserad småstad. Romanen är precis vad den ger sig ut för att vara.

  Det finns gott om litteratur där kändisar berättar och visar att de är som vanligt folk. Det brukar vanligtvis tråka ut mig. Danielssons berättelse fängslar mig. Inte en mening känns tillrättalagd och jag sträckläser varje ord. I "Årstidernas växlingar" kan jag läsa om vanligt f... Läs hela recensionen

 4. Läsvärd och välskriven.
  Matti, 9 februari 2021

  En mycket läsvärd bok om en man som ser tillbaks på sin uppväxt i utanförskap. Boken är mycket välskriven och svår att slita sig ifrån.
  Rekommenderas!

 5. En mycket bra och välskriven bok!
  JollyBob, 7 februari 2021

  Berättarjagets narrativ gör det till en bok som skildrar utanförskap och ensamhet väl, något som många läsare torde kunna relatera till och identifiera sig med, mer eller mindre. Djupdykningen i berättarjagets barndom till vuxenliv, och upplevelserna och förnimmelserna som hör därtill, ger en gripande läsning, en slags blandning av melankoli och bitterljuv nostalgi. Bokens inslag av mörker kryddar på läsningen. Skrivsättet är samtidigt intellektuellt stimulerande. Det är en bok som talar både till intellektet och känslan. Rekommenderas starkt!

 6. Läsvärd bok
  Mari Weston, 4 februari 2021

  En intressant och välskriven bok om en man som ser tillbaka på sin uppväxt och försöker hitta friden i sitt inre. En bok som berör och lämnar efter sig många funderingar.

 7. Exemplarisk bok
  Ottilia (Göteborg), 3 februari 2021

  Väldigt bra och intressanta beskrivningar genom hela boken. Hade svårt att slita ögonen från den! David Danielsson har ett fantastiskt berättarperspektiv och har fångat den perfekta känslan och upplevelsen i skrivformat. Rekommenderar!

 8. Mycket läsvärd!
  Madde (Göteborg), 3 februari 2021

  Vilken fantastisk bok! Jag rekommenderar starkt!
  Den här boken är relaterbar på flera olika nivåer, mycket välskriven och oerhört intressant.

 9. Fantastisk träffsäkerhet
  izaiza66, 2 februari 2021

  Författaren har på ett suveränt sätt lyckats beskriva människors utanförskap, tankar och rädslor.
  Vi får ta del av en resa mellan huvudpersonens tidiga ungdom till vuxenlivet. Boken belyser den komplexa tillvaro som vi alla befinner oss i.
  I grunden är alla individer ensamma. Boken handlar om att tolka sin tillvaro. Att tro på sig själv och att fungera med omvärlden.
  Författaren har fångat de känslor som är förknippade med livet självt.
  Rekommenderar verkligen denna bok både till ungdomar och vuxna!

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av David Danielsson

 • Ljuset vid världens ände

  David Danielsson

  Vårens dofter blandades med den fräna lukten från cigarett¿röken och han kupade den ena handen ovanför ögonbrynen för att inte bländas för mycket av solen, som alltid tycktes vara som starkast när den var på väg ner i horisonten - Robin brukade li...