Vacker var han, utav börd : Sixten Sparre - mannen som mördade Elvira Madigan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
296
Utgivningsdatum
2021-01-18
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Medarbetare
Ekström, Tomas (form)
Dimensioner
225 x 150 x 22 mm
Vikt
716 g
SAB
Lz Sparre, Sixten
ISBN
9789189308299
Vacker var han, utav börd : Sixten Sparre - mannen som mördade Elvira Madigan (inbunden)

Vacker var han, utav börd : Sixten Sparre - mannen som mördade Elvira Madigan

(6 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2021-01-18
221
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Dragonlöjtnanten Sixten Sparre satte sprätt på pengarna och guldkant på vardagen. Han var inte en misslyckad militär som tvingats in i en av honom oönskad tillvaro - tvärtom var hans liv just ett sådant han drömt om. Han var uppskattad i sitt yrke och en glädjespridare bland officerskamraterna på mässen. Han dyrkade det sköna, skrev poesi och älskade teater.

Men så fanns också det lilla livet, det inom hemmets väggar. Det var kravfyllt och inte lika lustigt. Sixten ville ha svängrum för glans och amorösa äventyr, och han drog lindanserskan Elvira Madigan med sig i döden. Fortfarande, efter 130 år, hörs ekot av skotten från en skog på den danska ön Tåsinge.

Med autentiska, aldrig tidigare kända brev och genom närläsning av Sixten Sparres dikter blottlägger hans barnbarnsbarn Kathinka Lindhe ett familjedrama, som i myterna förvandlats till "århundradets kärlekssaga".
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vacker var han, utav börd : Sixten Sparre - mannen som mördade Elvira Madigan
 2. +
 3. Ord och handling : ett liv i diplomatins tjänst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ord och handling : ett liv i diplomatins tjänst av Jan Eliasson (inbunden).

Köp båda 2 för 446 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Vacker var han, utav börd : Sixten Sparre - mannen som mördade Elvira Madigan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Vacker var han utav börd - fake news
  Irene Kolare, 19 augusti 2021

  Kathinka Lindhe har skrivit två böcker om den tragiska händelsen på den lilla danska ön Tåsingen, söder om Fyn i juli 1889. Den första boken utgiven 2014 handlar om Lycka, Sixten Sparres änka, "Sorgeliga saker hända". Den andra boken utgiven 2020 "Vacker var han, utav börd: Sixten Sparre" handlar om mannen som mördade Elvira Madigan. Den gemensamma nämnaren för de båda böckerna är ett stycke mikrohistoria presenterad i vackra böcker.

  Den aktuella händelsen är väl känd och Lindhes båd... Läs hela recensionen

 2. En tidsresa
  Anett, 28 maj 2021

  Jag läste Sorgeliga saker hände först, och det blev en bra ordningsföljd. Båda böckerna är resultat av ett gediget forskningsarbete och hantverk och förankrar samtliga inblandade i en utvidgad historisk kontext. Nyanserade personskildringar, ett mer nyfiket än dömande förhållningssätt och bra balans mellan fakta, fiktion och tolkningar gör boken mycket läsvärd både för historieintresserade och de som vill veta mer om människorna bakom händelsen.

  Jag sträckläste boken och kommer att läsa om den fler gånger.

 3. Den sanna historien
  Inka Persson, 20 mars 2021

  Välskrivet och lättläst blottlägger boken bakgrunden till "århundradets kärlekshistoria", som genom mytbildningen fått sitt falska skimmer. Spännande läsning! De välvalda bilderna stärker framställningen och ger en levande bild av 1800-talet. Rekommenderas!

 4. Ett fascinerande stycke historia!
  Boktanten, 10 mars 2021

  Många med mig har säkert hört talas om Sixten Sparre och lindanserskan Elvira Madigan. Men vi är nog inte så många som känner till deras bakgrund och vad det var som drev dem i döden.

  Här får vi följa dem från barnsben men även stifta bekantskap med deras anfäder, allt för att försöka förstå deras tankar och handlande. Kathinka Lindhe har verkligen lyckats med den välbalanserade blandningen av fakta, dikter, privata brev och fotografier. Hennes sätt att beskriva deras förmodade känsl... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner