Drömmegården (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
289
Utgivningsdatum
2021-03-29
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Dimensioner
225 x 150 x 20 mm
Vikt
487 g
SAB
Hc
ISBN
9789189308466
Drömmegården (häftad)

Drömmegården

(5 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad, Svenska, 2021-03-29
214
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  127
Visa alla 1 format & utgåvor
En mörk decemberdag transporteras den adopterade koreanen Tom Olsson till Drömmegården, institutionen som ligger omsluten av norrländsk skog och tar emot landets svåraste missbrukare. Han möter där behandlingsassistenten David Rex som också är adopterad från Korea. Mellan dem utvecklas en vänskapsrelation, och trots att deras liv tagit diametralt olika riktningar visar det sig snart att de har mer gemensamt än vad de först trodde.
Drömmegården är en tankeväckande och gripande roman om identitet, relationer och ursprung.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Drömmegården
 2. +
 3. Det dolda arvet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det dolda arvet av Eva Kiani (häftad).

Köp båda 2 för 383 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Drömmegården. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Sagan om ett adopterat barn från Sydkorea
  Irene Kolare, 1 april 2022

  Ted Stenströms relationsroman är en tankeväckande berättelse om identitet och ursprung. "Drömmegården" är sagan om allt som kan hända ett adopterat barn från Sydkorea. Författaren beskriver sakligt de oförlåtliga handlingar som barn utsätts för. Det är möjligt att förstå när rädda och avundsjuka barn är grymma mot varandra, men det är obegripligt att vuxna människor, som är biologiskt programmerade att ta hand om hjälplösa varelser, kan vara så grymma som de är i denna roman.

  På sida... Läs hela recensionen

 2. Gripande

  Tom är korean och adopterad, en mörk decemberdag transporteras han till Drömmegården som ligger mitt i det norrländska skogarna. Drömmegården är en instution som tar emot missbrukare från hela landet och här jobbar David som också är adopterad från Korea. David blir Toms kontaktperson på hemmet och det visar sig att de träffats tidigare i livet, deras liv är väldigt olika men speciella band utvecklas mellan dem.
  Den här boken tog mig lite med storm, jag hade inga förväntningar innan jag b... Läs hela recensionen

 3. Finstämd, rörande och uppmanar till eftertanke
  David Danielsson, 19 december 2021

  David arbetar på ett behandlingshem, Drömmegården, i Norrlands skogar. En dag anländer Tom, en ung missbrukare med utåtagerande beteenden. Han kommer från Trelleborg och har blivit förflyttad från sitt tidigare behandlingshem där han ska ha misshandlat en anställd. Både David och Tom är adopterade från Korea och känner dessutom varandra från tidigare, då de båda har tävlat på hög nivå i judo. Vad som ursprungligen är misstro och fientlighet förbyts till någonting positivt när Tom och David kn... Läs hela recensionen

 4. Gripande och tankeväckande
  -, 8 april 2021

  En vinterdag i december kommer Tom Olsson till LVM-hemmet Drömmegården, institutionen där landets mest svårbehandlade missbrukare hamnar. Behandlingsassistenten David blir Toms kontaktperson. Både Tom och David är adopterade från Korea, och trots att deras liv tog så olika riktningar sedan de kom till Sverige så finner de varandra och en vänskapsrelation utvecklas.

  Vi får följa de båda männen i nutid på Drömmegården, parallellt med tillbakablickar i deras respektive liv. David har ... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner