Vägval : framtiden för svensk säkerhet (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2021-11-09
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Dimensioner
215 x 140 x 16 mm
Vikt
376 g
SAB
S
ISBN
9789189323223

Vägval : framtiden för svensk säkerhet

(2 röster)  |   Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2021-11-09
218
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  169
Visa alla 1 format & utgåvor


Försvaret av Sverige står vi inför ett antal vägval. Tilltagande geopolitiska spänningar, nya teknologier och innovationer, samt en alltmer komplex hotbild ställer oss inför flera svåra beslut under 2020-talet och bortom. I boken Vägval resonerar Michael Claesson, generallöjtnant, och Zebulon Carlander, säkerhetspolitisk programansvarig hos Folk och Försvar, om den nya hot- och förmågemiljön Sverige står inför. Hur kan vi använda oss av autonoma system och artificiell intelligens i försvaret av Sverige? Vilken roll kan rymden spela för svensk säkerhetspolitik? Vad för utmaningar står cyberförsvaret inför? Vilka nya samarbetsmönster ser vi i försvarspolitiken? Hur kan ett hållbarhetsperspektiv stärka försvaret?

Dessa och andra vägvalsfrågor behandlas i boken Vägval.

Michael Claesson är generallöjtnant och tjänstgör som Försvarsmaktens insatschef. Han har i flera omgångar verkat som militär rådgivare vid både Försvars-och Utrikesdepartementet samt vid Sveriges delegation till Nato i Bryssel. Claesson har genomgått generalstabsutbildning vid Führungsakademie der Bundeswehr i Hamburg och är sedan 2010 ledamot i Kungliga Krigsvetenskapsakademien.

Zebulon Carlander är säkerhetspolitisk programansvarig hos Folk och Försvar. Han har tidigare varit redaktör för boken Sveriges försvarspolitik en antologi. Han är också tidvis tjänstgörande skyttegruppchef vid 12:e motoriserade skyttebataljon, Livgardet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vägval : framtiden för svensk säkerhet
 2. +
 3. Den mjuka staten : feminiseringen av samhället och dess konsekvenser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den mjuka staten : feminiseringen av samhället ... av Erik J Olsson, Catharina Grönqvist Olsson (inbunden).

Köp båda 2 för 440 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vägval : framtiden för svensk säkerhet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. en analys med osedvanligt brett spektrum
  Ingolf Kiesow, 10 december 2021

  Boken är en utmärkt sammanfattning av olika aspekter på Sveriges säkerhetspolitisk situation.
  Beskrivningen av det världspolitiska läget har ett globalt perspektiv. den svenska administrationens svårigheter att anpass sig och försvaret till nya omständigheter såsom ett nytt slags kallt krig i en globaliserad värld med handel och teknik som nya vapen är väl redovisade, liksom budgetproblemen i försvarsplaneringen, faktorer som påverkar försvarsvilja och inre säkerhet. Det är ett utmärkt ko... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna