Fladdermusen : i en mytisk värld (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2018-07-18
Upplaga
1
Förlag
Bokpro
Medarbetare
Arvidsson, Rikard (form) / Rydell, Jens (foto)
Dimensioner
215 x 175 x 17 mm
Vikt
562 g
SAB
Mz
ISBN
9789189336858
Fladdermusen : i en mytisk värld (inbunden)

Fladdermusen : i en mytisk värld

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2018-07-18
256
 • Skickas inom 5-8 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Fladdermusen är den onde, den gode och den fule och rör sig mellan himmel och helvete. Få djur är så mytomspunna och samtidigt så förbisedda. Fladdermusen i en mytisk värld bringar ljus över mörkrets djur och lyfter fladdermössen ur skuggorna. Myter från hela världen beskrivs, sägner förklaras och om sagor berättas från skapelseberättelser till Batman, från krig och död till kärlek och fruktbarhet.

Hur kommer det sig att den oförargliga och nyttiga fladder musen har fått stå i skamvrån och vara djävulens följeslagare? Varför förekommer de i häxbrygder och mediciner, och vad hade Jesus för särskilt förhållande till fladdermusen?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fladdermusen : i en mytisk värld
 2. +
 3. Om tyranni : tjugo lärdomar från det tjugonde århundradet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om tyranni : tjugo lärdomar från det tjugonde å... av Timothy Snyder (häftad).

Köp båda 2 för 382 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fladdermusen : i en mytisk värld. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fasincerande bok
  Kim M. Kimselius, 11 april 2020

  Jag tyckte mycket om boken. Många bilder, skrämmande, fascinerande och intressanta. Att följa fladdermusen genom mytologin och se vilka böcker de har gett upphov till var väldigt intressant.

  Det skulle inte förvåna mig om det dyker upp lite fladdermöss i någon av mina böcker i framtiden. Rekommenderar varmt den här boken.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna